• DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3
  • DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sinan Ateş Davasında Duygusal Anlar ve Cumhur İttifakı'ndaki Belirsizlikler


Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarıyla yaptığı görüşmenin ardından duygusal anlar yaşadığını yazdı.

Sinan Ateş Davasında Duygusal Anlar ve Cumhur İttifakı'ndaki Belirsizlikler
Görsel Kaynağı :
AA

Babacan’ın aktardığına göre Erdoğan, davada "sonuna kadar gidilmesi" talimatını verdi. Bu olay, Cumhur İttifakı'nın geleceği ve AKP'nin, MHP'nin tavrını kestirememe endişeleriyle birleşince siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı.

CUMHUR İTTİFAKI İÇİN KRİTİK SINAV

Babacan’ın yazısında vurguladığı gibi, Cumhur İttifakı şu an çok önemli bir sınavdan geçiyor. Erdoğan ve Adalet Bakanı'nın gözyaşı döktüğü bu görüşmenin ardından, mahkeme salonunda hakim olan hava siyasi kulislerde ciddi kafa karışıklığı yarattı. Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın, mahkeme heyetine kanıtlara göre karar verilmesi ve gereğinin yapılması konusunda net bir duruş sergilediği ifade ediliyor.

ERDOĞAN'IN "SONUNA KADAR GİDİN" TALİMATI

Parti kurmayları, Erdoğan'ın gerçeklerin ortaya çıkması için "sonuna kadar gidilmesini" istediğini belirtiyor. En dikkat çekici ayrıntılardan biri ise Erdoğan’ın, Ayşe Ateş ve kızlarını sarayda kabul ettiğinde, küçük kızın konuşmalarının başta Erdoğan olmak üzere orada bulunanları ağlattığı yönündeydi.

MHP'NİN TAVRI BELİRSİZ

AKP’liler, MHP’nin adalet duygusunun ve olası ittifak krizinin neresinde durduğunu kestiremiyor. MHP yönetiminin olayın MHP veya Ülkü Ocakları ile ilişkilendirilmesine izin vermeyeceğini düşünenler çoğunlukta. Bazıları ise mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini savunuyor. İlk duruşmalar, "Sonuna kadar gidin sözlerinin ve gözyaşlarının bir sınırı var mı?" sorusunu akla getirdi.

KABİNE DEĞİŞİKLİKLERİ VE YENİ ATAMALAR

AKP’de ‘planlı değil zorunlu’ kabine değişikliği, bakanların kendi tercihleriyle gerçekleşti. Sağlık Bakanlığına getirilen Kemal Memişoğlu ve Çevre Bakanlığı’na getirilen Murat Kurum'un, 'itirazsız itaat' anlayışına uygun isimler olduğu için tercih edildiği belirtiliyor. Ayrıca, Kanal İstanbul gibi tartışmalı projelerde yeni Çevre Bakanı’na çok iş düşecek.

ETKİ AJANLIĞI VE CASUSLUK MADDESİ TARTIŞMALARI

AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Yargı Paketi’ni açıklarken, ‘etki ajanlığı’ adı verilen ve muhalefet çalışmalarını ‘yabancı etkisiyle yapılan faaliyetler’ kapsamına sokma olanağı olan maddenin pakette olmadığını söyledi. Ancak, bu düzenlemenin casusluk maddesi olarak pakete konulduğu ve ekim ayındaki yeni pakette düzenlenmek üzere tekliften çıkartıldığı belirtiliyor.

TASARRUF VE İSRAF TARTIŞMALARI

Hükümetin sürekli gündeme getirdiği ‘tasarruf ve israf’ konusundaki ihlallerden biri daha gündeme geldi. Eski bir AKP milletvekili, görevden alınmasına rağmen bakanlıkta kendisine tahsis edilen odada özel sekreteriyle birlikte bakanlığı ‘ofis’ gibi kullanmaya devam ediyor. Bu tür ihlallerin önlenmesi amacıyla TBMM’ye gönderilecek tasarruf paketiyle, ‘tasarrufu takip sistemi’ kurulması planlanıyor.

Sinan Ateş davası, Cumhur İttifakı'nın içindeki dengeleri ve AKP'nin adalet konusundaki duruşunu ciddi şekilde etkiliyor. Erdoğan'ın gözyaşlarıyla desteklediği "sonuna kadar gidin" talimatı, davanın seyrini ve siyasi ittifakların geleceğini belirleyecek önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans