• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sıcaklıklar Düşecek Mi? Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak?


Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ülke genelinde hafta sonu özlenen yağışlı havaların geleceğini açıkladı.

Sıcaklıklar Düşecek Mi? Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak?


Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ülke genelinde hafta sonu özlenen yağışlı havaların geleceğini açıkladı.
Ülke genelinde hissedilen aşırı sıcaklar Eylül ayının da gelmesiyle yerini yağışları havalara bırakacak ve sıcaklıklar mevsim normallerine gerileyecek.

Balkanlar’dan gelen havanın serin havaların yurt genelinde sıcaklıkların düşeceğini aktaran Çelik, termometreler artık hemen hemen mevsim normallerini göstermeye başlayacak dedi.

Batı ve kuzey bölgelerinde hafta sonu ve pazartesi günü aralıklı yağışların hissedileceğini aktaran Çelik, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yağış etkisinde kalmayacağını dile getirdi. Belirtilen bölgeler dışında tüm ülke genelinde 3 gün sürecek olan aralıklı yağışların yaşanacağını söyleyen Çelik, salı günü itibariyle yağışlarda azalma yaşanacağını sadece Doğu Karadeniz Bölgesinde devam edeceğini ifade etti.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE DÖNECEK
Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirten Çelik, yarınla beraber mevsim normallerine yaklaşacağını, bazı zamanlarda normallerin 1-2 derece üzerinde olacağını vurguladı. Çelik, Salı gününden sonra geçtiğimiz haftalarda ki gibi sıcaklıklar hissedilmeyeceğini ifade etti. Güneydoğu Anadolu için sıcakların devam edeceğini söyleyen Çelik, belirtilen bölgede sıcakların bunaltmaya devam edeceğini aktardı.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK!
Cumartesi günü için Batı, Ege Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu Bölgesinin batısında öğle saatlerinden sonra aralıklı kuvvetli yağışlar görüleceğini aktaran Çelik, Pazar günüde Samsun, Ordu yani Orta Karadeniz bölgesinde kuvvetli yağış beklendiğini ifade etti.

ANKARA’DA SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK!
Cumartesi günü akşam saatlerinde Ankara’da sağanak yağış beklediklerini belirten Çelik, Salı gününe kadar şehrin belirli bölgelerinde yağış beklediklerini, Salı günü itibariyle yağışların Ankara’da gideceğini söyledi.

İstanbul ve İzmir’in hafta sonu hava durumlarının nasıl olacağı hakkında bilgiler veren Çelik, “İstanbul'da cumartesi günü için kuzey ilçelerinde yağış bekliyoruz, Karadeniz'e bakan ilçelerinde özellikle akşam saatlerinde kısa süreli sağanak geçişleri olacak. Pazar İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak beklentimiz var. Pazartesi İstanbul'da hava parçalı çok bulutlu olacak, yağış beklentimiz yok.

İzmir'de de sadece pazartesi kısa süreli bir sağanak geçişi var. Onun dışında bir yağış görülmüyor." İfadelerini kullandı.

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans