• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sıcaklık artacak mı?


Türkiye genelinde iç ve doğu bölgelerinde, pazar itibariyle aşırı sıcaklar etkisini daha fazla gösterecek.

Sıcaklık artacak mı?

Türkiye genelinde iç ve doğu bölgelerinde, pazar itibariyle aşırı sıcaklar etkisini daha fazla gösterecek. 
Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, pazar günü itibariyle, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile İç Anadolu’nun doğusunda mevsim normalinin çok üzerinde seyreden “ekstrem” sıcaklıkların görülmesinin beklendiğini söyledi.
Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu. 
Hafta sonunda yurdun kuzey taraflarında, Karadeniz’in kıyı bölgeleri ve Marmara’nın doğu bölgelerinde hafif yağışların görüleceğini belirten Yavuz, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava beklenildiğini söyledi.
Özellikle haftanın başı itibariyle ülkemiz genelinde artacak olan sıcaklıklara dikkat çeken Yavuz, “Sıcaklıklar yurdun batı bölgelerinde kıyı Ege’de, Marmara’da mevsim normalleri civarında. Fakat onun dışında kalan bütün yurtta İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun sıcaklıklar etkisini gösterecek.” sözlerini aktardı.
Yurdumuzu yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en mühim sistemin Basra Alçak Basınç Merkezi olduğunu dile getiren Yavuz, “Şu andan itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkili. Önümüzde ki hafta Basra Alçak Basınç sisteminin İç Anadolu Bölgesi’nden Akdeniz’e kadar uzanmasını, bununla beraber Afrika üzerinden gelecek sıcak havanın yurdumuzu etkilemesini bekliyoruz. İkisinin karışımıyla Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu’nun doğusunda oldukça yüksek sıcaklıklar önümüzdeki hafta boyunca da etkili olacak.”dedi. 
“Adana’da sıcaklık 46 dereceyi görecek” 
İllere göre sıcaklık değerlendirmeleri yapan Yavuz, şöyle dedi:
“Ankara’da sıcaklıklar mevsim normalleri civarında, hafta sonu 32-33 derece civarında. Haftanın başı itibariyle Ankara’da sıcaklıklar artacak, 35-37-38 şeklinde yükselen sıcaklık söz konusu. İstanbulda ise hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normalleri civarında, hatta yer yer sıcaklık 28-29 derecelere düşecek. Antalya’da hafta sonu sıcaklıklar biraz düşecek ve 30-31 dereceleri görecek. Fakat haftanın başı itibariyle Antalya’da 34-35 dereceleri göreceğiz. Burada ekstem sıcaklığı görecek illerden birisi Adana. Adana’da şu an 35-37 derece olan sıcaklıklar, pazar günü itibariyle 46 dereceye yükselecek. Yaklaşık 10 derece kadar bir sıcaklık yükselmesi söz konusu.” dedi.

“Sağanak geliyor”
Yavuz, yurdumuzun bazı yerlerinde bugün görülecek yağışlar konusunda uyardı. 
Bugün özellikle Marmara’nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceğini söyleyen Yavuz, şunları söyledi:
“Bugünkü yağışların özellikle bu gece saatleri itibariyle Sakarya, Zonguldak, Düzce, Kastamonu ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, Kastamonu’nun da kıyı ilçelerinde çok kuvvetli olarak görülmesini bekliyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın özellikle bu gece saatlerinden itibaren tedbir almaları gerekmektedir. Ayrıca bugün akşam saatleri itibariyle yağacak olan yağışların da Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Burada da hayatı olumsuz şekilde etkileyebilecek yağışların görülme ihtimali de var. Bu bölgede ki vatandaşlarımızı tedbirli olmalarını konusunda uyarıyoruz.” 

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans