• DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3
  • DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sıcak Havalarda Omurga Sağlığı İçin 5 Önemli Tavsiye


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak havaların omurga sağlığı üzerindeki etkileri bir kez daha gündeme geldi.

Sıcak Havalarda Omurga Sağlığı İçin 5 Önemli Tavsiye
Görsel Kaynağı :
İHA

Medline Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, yaz mevsiminin özellikle kronik hastalığı olanlar için risk oluşturabileceğini, ancak aynı zamanda sıcak havaların omurga sağlığı için oldukça faydalı olabileceğini belirtti.

Sıcak Havaları Değerlendirin

Dr. Arıca, sıcak havaların gerilmiş ve spazma uğramış kaslar üzerinde gevşetici bir etkisi olduğunu söyledi. Bu durum omurganın yaşadığı sorunlara karşı daha toleranslı olmasını sağlıyor. Sıcak havalardan bolca faydalanmak için uygun saatlerde yürüyüş ve gerdirme egzersizleri yapmayı öneren Dr. Arıca, güneşe uzun süreler maruz kalınmaması gerektiğini de vurguladı. Ayrıca, klimaların bilinçsiz kullanımının ters etki yapabileceği konusunda uyardı.

Fazla Kilolardan Kurtulun

Modern yaşam tarzının getirdiği hareketsizlik ve yanlış beslenme alışkanlıklarının aşırı kilo sorununu beraberinde getirdiğini belirten Dr. Arıca, fazla kilonun özellikle diz eklemleri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söyledi. Yaz aylarında daha kolay ve keyifli spor yapma imkanından yararlanarak kilo vermenin önemini vurgulayan Dr. Arıca, beslenmede taze sebze ve meyvelere daha fazla yer verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yüzmek İçin Fırsat Yaratın

Yüzmenin kas ve eklem sağlığı için çok faydalı olduğunu belirten Dr. Arıca, yüzmenin kasların kuvvetini ve eklemlerin hareket yeteneğini artırdığını söyledi. Yüzmenin vücuda genel bir esneklik kazandırdığını ifade eden Dr. Arıca, deniz ve havuzlardan bol bol yararlanmanın omurga sağlığı için faydalı olacağını ekledi.

Sporu Alışkanlık Haline Getirin

Dr. Arıca, düzenli egzersiz yapmanın omurga sağlığı için önemli olduğunu vurguladı. Yaz aylarında hava şartlarının spor yapmak için çok uygun olduğunu belirten Dr. Arıca, haftada 4-5 gün yapılacak ortalama 45 dakikalık açık hava egzersizlerinin omurga sağlığına ciddi katkıda bulunacağını söyledi.

Bol Su Tüketin

Vücuttaki su oranının dengede olmasının eklemlerdeki yumuşak dokuların esnekliğini ve hareketliliğini etkilediğini belirten Dr. Arıca, omurga disklerinin sıvı eksikliğine karşı savunmasız olduğunu söyledi. Yaz aylarında artan terleme nedeniyle vücudun daha fazla su kaybettiğini ifade eden Dr. Arıca, günlük su tüketiminin 2,5-3 litrenin altında olmaması gerektiğini vurguladı.

Dr. Emine Bukan Arıca’nın önerileri, yaz aylarını omurga sağlığı için avantaja çevirmenin yollarını gösteriyor. Sıcak havalardan yararlanmak, fazla kilolardan kurtulmak, yüzmek, sporu alışkanlık haline getirmek ve bol su tüketmek, omurga sağlığını korumak için yaz mevsiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar olarak öne çıkıyor.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans