• DOLAR
    34,2350
    %0,28
  • EURO
    37,7854
    %0,11
  • G. Altın
    2.931,41
    %0,54
  • Ç. Altın
    4.881,55
    %0,00
  • BIST
    9.026
    0
  • BITCOIN
    61,048.59
    -0.33
  • ETHEREUM
    2,372.60
    -0.13
  • DOLAR
    34,2350
    %0,28
  • EURO
    37,7854
    %0,11
  • G. Altın
    2.931,41
    %0,54
  • Ç. Altın
    4.881,55
    %0,00
  • BIST
    9.026
    0
  • BITCOIN
    61,048.59
    -0.33
  • ETHEREUM
    2,372.60
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sevimli Dostlarımız: Muhabbet Kuşlarını Öpmek Zararlı Mı?


Muhabbet kuşunu öpmek sevimli görünse de sağlık riskleri taşıyor. Kuşların ve insanların sağlığı için öpmek yerine alternatif sevgi gösterileri nelerdir? Hemen öğrenin!

Sevimli Dostlarımız: Muhabbet Kuşlarını Öpmek Zararlı Mı?
Görsel Kaynağı :
Bülten

Muhabbet kuşları, sahipleriyle zaman geçirmekten hoşlanan son derece sosyal hayvanlardır. Kuş sahipleri de onların bu ilgisine kayıtsız kalamazlar, ancak muhabbet kuşlarını öpmenin düşündüğünüz kadar masum olmadığını bilmelisiniz. Her iki taraf için de bazı riskler taşır. Yazımızda, "Muhabbet kuşunu öpmek zararlı mı?" sorusuna cevap vererek bu sevimli canlılarla güvenli iletişim yollarından ve sevginizi gösterebileceğiniz farklı şekillerden bahsedeceğiz.

KUŞLAR SEVİYOR MU, SEVMİYOR MU?

Her muhabbet kuşu farklı karakteristik özelliklere sahiptir. Bazıları öpülmekten hoşlanırken, bazıları bundan rahatsızlık duyabilir. Eğer "Kuşum öpülmekten keyif alıyor mu?" diye merak ediyorsanız, fiziksel tepkilerini gözlemleyin. Korkmuş ya da stresli olduklarında, kuşlar ya savaşır ya da kaçar. Öpme girişiminiz karşısında sizi ısırıyor ya da kaçıyorsa, kuşunuz bu durumdan hoşlanmıyor demektir. Ayrıca çığlık atabilir ya da agresif sesler çıkarabilir.

Eğer kuşunuz öpülmekten hoşlanıyorsa, size karşı daha sevgi dolu bir yaklaşım sergileyebilir; başını size sürter ya da hafifçe dilini kullanarak size sevgisini gösterebilir.

MUHABBET KUŞUNU ÖPMENİN SAĞLIK RİSKLERİ

Muhabbet kuşunuzu öpmek, her iki taraf için sağlık riskleri doğurabilir. İnsan tükürüğünde yüzlerce farklı bakteri bulunur ve bu bakterilerin kuşlara bulaşması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kuşlar, insanlardaki bakterilere karşı doğal bir savunma mekanizmasına sahip olmadığından, bu durum solunum yolu enfeksiyonlarına, akciğer hastalıklarına ve salmonelloza neden olabilir. Ayrıca, dudak bakım ürünleri veya ruj gibi kimyasal içeren ürünler kullanan kişiler, kuşlarını bu zararlı maddelere maruz bırakabilir.

Öte yandan, muhabbet kuşları da bazı hastalıkları insanlara bulaştırabilir. Psittakoz, kuşlardan insanlara bulaşan ve ölümcül sonuçlar doğurabilen bir hastalıktır. Bu hastalık, kuşların tüyleri, dışkıları ve vücut salgılarında bulunan bakterilerin solunması yoluyla insanlara geçebilir. Kuşunuzu öpmek, bu hastalığın bulaşma riskini artırabilir.

KUŞLARLA GÜVENLİ İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

Kuşunuza sevginizi göstermek için en güvenli yol, ağız ve gagasından uzak bölgelere dokunmaktır. Ancak daha güvenli ve etkili yollar da vardır. Muhabbet kuşları oyun oynamaktan keyif alır, onlarla vakit geçirmek onların mutlu ve sağlıklı kalmalarını sağlar. Eğlenceli oyunlar ve çeşitli oyuncaklar bu iletişimi güçlendirebilir.

Eğer fiziksel temas kurmak istiyorsanız, kuşunuz rahatsızlık duymuyorsa başını ya da boynunun üst kısmını okşayabilirsiniz. Kuşunuzun sevdiği yiyeceklerle ona küçük ödüller vermek de aranızdaki bağı güçlendirebilir.

Fotoğraf kaynağı: Pexels

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans