Diyetisyen Cansu Arslan, öğrencilerin okul başarısı ve sağlıklı gelişimi için beslenme çantasında yer alması gereken besinleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Ev yapımı sağlıklı atıştırmalıklar, mevsim meyveleri ve bol suyun önemini hatırlattı.
Sivas Medicana Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Cansu Arslan, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin beslenme çantalarının nasıl hazırlanması gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, gün boyunca aktif olan çocukların, enerji ihtiyaçlarını karşılamalarının ve su tüketimlerinin okul başarıları için kritik olduğunu belirtti.
Kahvaltının çocukların akademik performansını destekleyen en önemli öğünlerden biri olduğunu söyleyen Arslan, "Ev yapımı kek, süt, elma ya da simit gibi sağlıklı ara öğünler beslenme çantasında yer almalıdır" dedi. Bunun yanı sıra besinlerin miktarının iyi ayarlanması gerektiğine dikkat çekti.
Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Mücadele
Arslan, beslenme çantasında sucuk, salam, sosis, cips, gofret gibi paketlenmiş ve sağlıksız ürünlerin bulunmaması gerektiğini vurguladı. “Mevsim meyvelerini soyulmuş ve kesilmiş olarak koymak, hazır meyve suyu yerine evde sıkılmış meyve suyu ya da süt ve ayran tercih etmek daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır” diye ekledi. Ayrıca, çocukluk çağı obezitesiyle mücadelede okul yaşantısının önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Su ve Hijyenin Önemi
Beslenme çantasındaki en önemli detaylardan biri de suyun yeterli miktarda bulunması. Suyun, dolaşım ve sindirim sistemi için hayati bir sıvı olduğunu hatırlatan Arslan, “Su hayattır. Ayrıca odaklanmayı artırır ve büyüme-gelişme için gereklidir” dedi. Hijyen konusuna da değinen Arslan, beslenme çantalarının temizliğinin günlük yapılması gerektiğini belirtti.
Beslenme çantasına örtü ve ıslak mendil eklenmesinin önemine dikkat çeken Arslan, çatal kullanılabileceğini ancak bıçak gibi kesici aletlerin çantada bulunmaması gerektiğini ifade etti.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)