• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğdeliler, kırmızı eti ne kadar tüketiyor?


Türkiye’deki yıllık et tüketimi ortalama 37 kilogram civarında seyrediyor. Yüksek enflasyon nedeniyle kırmızı et tüketimi önceki yıllara oranla düşmüş durumda.

Türkiye’deki yıllık et tüketimi ortalama 37 kilogram civarında seyrediyor. Yüksek enflasyon nedeniyle kırmızı et tüketimi önceki yıllara oranla düşmüş durumda. 

Niğde’de görüşünü aldığımız bazı vatandaşlar ete ulaşmakta güçlük çektiklerini belirseler de, bazı vatandaşlarda eti rahatlıkla tüketebildiklerini ifade ediyorlar. 

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 verilerine göre kırmızı et üretimi bir önceki yıla oranla yüzde 12,3 arttı. Yüksek enflasyondan şikayetçi vatandaş için değişen bir şey olmadı. 

2 MİLYON TON’UN ÜZERİNE ET ÜRETİMİ YAPILMASI GEREKİYOR

Kırmızı et üretiminde ne kadar et üretileceği Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmalarından elde edilen verilere göre belirlenen ‘Kasaplık Güç Oranı’ ile hesaplanıyor. Kasaplık güç oranına uygun yapılan 2021 kırmızı et üretiminde 1 milyon 952 bin 38 ton üretim gerçekleşti. 2022’de ise bu üretim yüzde 12,3 oranında artarak 2 milyon 191 bin 625 ton kırmızı et üretimi yapılması gerektiği vurgulandı. 

Kırmızı et üretimi ile ilgili yapılan araştırma kapsamında 2021 yılına göre sığır eti üretimi yüzde 7,7 artarak 1 milyon 572 bin 747 ton, koyun eti üretimi yüzde 26,8 artarak 489 bin 354 ton, keçi eti üretimi yüzde 22,6 artarak 115 bin 938 ton, manda eti üretimi ise yüzde 25,4 artarak 13 bin 586 ton üretim gerçekleştirildi. 

NİĞDE’DE ETİ ALABİLEN DE VAR, ALAMAYANDA…

Enflasyon kaynaklı kırmızı et tüketimindeki düşüşünü Niğdelilere sorduk. 

Görüşlerini aldığımız Niğdeli vatandaşlardan eti rahatlıkla alabildiğini söyleyenler çoğunlukta olsa da, ekonomik nedenlerden dolayı ete ulaşmakta zorlandıklarını ifade eden vatandaşlarda mevcut. 

Et tükettiğini belirten vatandaşlar, ağırlıklı olarak kuzu etini tercih ettiklerini belirtiyorlar. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans