Coğrafi işaret belgesi alarak Niğde tahinlisinin patentini Azmi Büte, Ramazan ayı öncesi son hazırlıklarını tamamladı.
9 yaşında abisi ile birlikte başladığı mesleğinde tam 50 yılı geride bırakan Azmi Usta, Ramazan’ın vazgeçilmezi haline gelen tahinli pide için iş başına geçti.

KALİTENİN SIRRI: “ANAM BABAM USULÜ KEPEKLİ UN”
Tahin üretiminin kalitesine dair önemli bilgiler veren Azmi Usta, “İyi bir tahinin özü anam babam usülü kepekli undur” diyerek, geleneksel üretim yöntemlerine olan bağlılığını vurguladı. Yerli susam temin etmekte zorlandıklarını belirten Büte, Sudan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerden ithal ettikleri susamları kullandıklarını ifade etti. Ayrıca, tahinin mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Azmi Usta, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan tahinli ekmeğin sağlık açısından da büyük fayda sağladığını söyledi.

SADESİ 150 TL, ŞEKERLİSİ 160 TL OLARAK SATIŞTA
Geçen yıl 115 TL olan tahinlinin fiyatlarının bu yıl 160 TL olarak belirlendiğini belirten Azmi Usta, müşterilerinin tercihlerine göre şekerli veya şekersiz tahin seçenekleriyle satışa sunduklarını ifade etti.

GERİDE YETİŞEN ELEMAN YOK
Niğde tahinlisinin lezzetini yıllardır sürdüren Azmi Büte, “Çok usta fırıncı yetiştirdim, ama maalesef şu an geride yetiştirdiğim bir elemanım yok” diyerek, mesleği geleceğe taşımak ve yeni nesil ustalar yetiştirmek konusunda yaşadığı zorluklara da dikkat çekti.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)