• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE SİYASETİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR


Milli Görüş çizgisinin öncü isimlerinden İdris Turgut “Ben de varım” dedi…

NİĞDE SİYASETİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR

Niğde siyasetinin önde gelen isimlerinden iş insanı İdris Turgut, Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Niğde Belediye Başkan Adayı oldu. 

Turgut’un, son zamanda önemli bir yükselme trendi yakalayan Yeniden Refah Partisi’nden aday olması, “Niğde’de siyasetin dengeleri değişti” şeklinde yorumlandı.

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Anadolu Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, adaylık sürecine ilişkin açıklama yaptı.

ADAYLIK TEKLİFİ GENEL MERKEZDEN GELDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez yöneticilerinden gelen yoğun talep üzerine, Niğde Belediye Başkan adaylığını kabul ettiğini anımsatan iş insanı İdris Turgut, “Partimizin Genel Merkezi’nde Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan ve Genel Merkezimizin değerli yöneticileri ile bir araya geldik. Samimi bir yaklaşım sergileyerek, aday olmak konusunda ısrarcı olan Genel Merkez Yöneticileri ve Niğde’mizden belediye başkan adayı olmam konusunda gelen talepler üzerine, belediye başkan adaylığını bir görev olarak düşündüm ve kabul ettim” dedi.

AYAĞI YERE BASAN PROJELER

Ziyaretinde yerel seçim çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan iş insanı İdris Turgut, “Niğde’nin yetiştirdiği bir siyasetçi ve aynı zamanda bir iş insanı olarak, bu kentin sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi biliyorum. Adaylık sürecimizin tamamlanması ve adaylığımızın kesinleşmesiyle birlikte, Niğde’nin sorunları ve çözümü noktasında neler yapabiliriz diye bu alanda kendini ispatlamış uzman ekibimizle birlikte çalışmalara başladık. Ayağı yere basan, bu kenti sorunlarından arındırılmış bir şehir haline getirecek kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi hazırladık” diye konuştu

TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDECEK YATIRIMLAR 

Göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerle ilgili ipuçlarını da veren Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, işçisi, işsizi, öğrencisi, emeklisi ve engellisine kadar, kısacası toplumun tüm kesimlerinin hayatlarını kolaylaştıracak, onlara gerçek manada belediyecilik hizmeti sunacak çok önemli projeler geliştirdik. Süreç içerisinde evsize ev, işsize iş, ihtiyaç sahibine aş, öğrenciye burslar verebileceğimiz, bunları yaparken de kaynağını yine ayağı yere basan projelerle oluşturacağımız sayısız hizmeti Niğdeli hemşehrilerimize sunmak için bu yola çıktık” şeklinde konuştu. 

PROJELERİMİZİ YAKINDA KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

Uzman bir ekiple birlikte adeta kılı kırk yararak hazırladıkları projeleri, süreç içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını da anlatan Turgut, “Sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, derneklerimizle ve toplumumuzun tüm kesimleriyle istişare içerisinde olacağız ve Niğde’mizin var olan sorunlarını birlikte çözeceğiz. Başta trafik, otopark ve konuk sıkıntısı olmak üzere hayata geçireceğimiz ve diğer tüm yerel yönetimlere de örnek teşkil edecek insan ve çevre odaklı projelerimizle kentimizi daha yaşanabilir, daha güvenli ve huzurlu, daha çevreci bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İDRİS TURGUT KİMDİR  ? 


1988 yılında Niğde İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Ana Bilim Dalı)’ nda tamamladı.1995-1998 yıllarında Milli Gençlik Vakfı’nda Niğde İl Başkanlığı yaptı. 2002-2006 yıllarında MÜSİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. TÜSİAB (Türkiye Tohum Sanayicileri Birliği) Kurucu üyesidir. 2004-2009: AK Parti’den Çankaya Belediye Meclis üyeliği yaptı. 2006-2013 yılında 51 Niğdespor Kulüp Başkanlığı yaptı. (Hentbol Süper lig dâhil farklı branşlarda Niğde’yi 7 yıl il dışında temsil etti.)
İdris Turgut İlim Yayma Vakfı üyesidir. Göç Araştırmaları Vakfı mütevelli heyeti başkanlığı yaptı. Wushu Federasyonu Kurucusu ve As Başkanlık görevlerinde bulundu Başkent Niğdeliler Vakfı denetim kurulu üyeliğini 3 dönem yaptı. NİĞDEF (Niğde Dernekler Federasyonu) üst kurul delegesidir. NİTAK (Niğde Tarım Konsey) üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasallılar Vakfı üyesidir. 35 yıldır özellikle merkezi Niğde’de bulunan Tarım ve Hayvancılık ile ilgili aile şirketlerinde yöneticilik yapmaktadır.

                                                                                                               

 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans