• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde Sağlık-Sen’den İsrail’e tepki


Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan düzenlediği basın açıklamasında, Filistin’de yaşanan insanlık suçuna kayıtsız kalmadıklarını söyledi.

Niğde Sağlık-Sen’den İsrail’e tepki

Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan düzenlediği basın açıklamasında, Filistin’de yaşanan insanlık suçuna kayıtsız kalmadıklarını söyledi. 

Sağlık-Sen teşkilatları,81 ilde hastanelerden seslendi. Sağlık Sen Niğde Şube teşkilatı temsilcileri de Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde düzenlediği basın açıklamasında, kana doymayan, işgalci, katil, siyonist İsrail’i lanetlediklerini söyledi. 

“VİCDANLARIN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Başkan Ebuzer Doğan, mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için bir araya geldiklerini belirterek, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız.Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için,şehit olan sağlık çalışanları için buradayız. Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için,süt kokulu bebekler için,vicdanların sesi olmak için buradayız” dedi. 

 Gazze’de savaş suçu işlendiğini dile getiren Doğan, “Terörist İsrail kana doymuyor. Gazze’de savaş suçu işlenmektedir. Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte, hastaneler, okullar, camilerbombalanmakta. Sağlık-Sen olarak yaşananbu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz “diye konuştu. 

“BATI UYGARLIĞI BAŞINI KUMA GÖMÜYOR “

Uluslararası toplumun, Avrupa’nın,Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemekte olduğuna vurgu yapan Doğan, “İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür.İki yüzlü batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı?Dünya, Hiroşima’ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden, tepki vermesini bekliyor. Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 bin ton olmuş. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere, yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara, yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara. Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor. Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Gazze’de şu anda sivil binalarbombalanıyor, hastaneler bombalanıyor, ibadethaneler bombalanıyor, çocuklar öldürülüyor, kadınlar öldürülüyor, yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor, ambulanslar vuruluyor” dedi.

Tüm devletler ve uluslararası kuruluşların bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermesi gerektiğini işaret eden Doğan, “İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır” şeklinde konuştu. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans