• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde İl Sağlık Müdürü Koray Okur Açıkladı! Halk Sağlığı Haftası Nedir?


Her yıl 3-9 Eylül tarihlerini kapsayan hafta “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanıyor. Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, Halk Sağlığı Haftası hakkında ve Niğde’de gerçekleştirilen sağlık faaliyetleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Niğde İl Sağlık Müdürü Koray Okur Açıkladı! Halk Sağlığı Haftası Nedir?

Her yıl 3-9 Eylül tarihlerini kapsayan hafta “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanıyor. Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, Halk Sağlığı Haftası hakkında ve Niğde’de gerçekleştirilen sağlık faaliyetleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu. 

Ülke genelinde 2001 yılından beri her yıl 3-9 Eylül tarihlerini kapsayan haftanın Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını söyleyen Okur, böyle bir hafta olmasının amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine ve bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. 

Niğde’de sağlık hizmetlerinin profesyonel bir ekiple verildiğini vurgulayan Okur, Sağlık ocaklarında verilen hizmetlere değindi. Okur, Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı elemanlarının, bebeklik ve çocukluk dönemlerinde gerekli aşılama çalışmalarını yürüttüklerini, bu faaliyetlerle başlayan süreçte koruyucu sağlık hizmetlerinin sürdürüldüğünün altını çizdi. 

Bebek ve çocuklar için yapılan çalışmalardan bahseden Okur, Yenidoğan Görme Taraması Programı,  Yenidoğan İşitme Tarama Program, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı çerçevelerinde sağlık hizmetlerinin özenle ve titizlikle devam ettirildiğini ve gerekli takiplerin sağlandığını ifade etti. 

Kadın sağlığı konusunda gerçekleştirilen faaliyetlerden bahseden Okur, gebe bilgilendirme sınıfı, 15-49 yaş kadın izlemleri, anne dostu hastane, evlilik öncesi danışmanlık, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, gebelik ve süt verme dönemimde D vitamini desteği, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları ile kadın sağlığı çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini ifade etti.  

KETEM HAYATINIZI KURTARABİLİR!

4207 sayılı Kanun kapsamında belirlenen alanlarda tütün ürünü kullanımını önlemek amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre denetimler yapıldığını dile getiren Dr. Okur, “ Kapalı alanda sigara kullanımına tanık olan vatandaşlarımız tarafından Yeşil Dedektör uygulaması ve Bakanlığımızın ALO 184 iletişim hattı üzerinden yapılan ihbar ve şikâyetlere de anında müdahale etmektedir. ALO 171 ve ALO 191 hatlarımız 7 gün 24 saat canlı destekle hizmet vermektedir. KETEM’de meme, rahim ağzı, kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhisine yönelik tarama ve eğitimler aralıksız sürmektedir. Ruh sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk izlem merkezleri, toplum ruh sağlığı merkezleri, psikososyal destek uygulayıcı programı eğitimleri, otizm spektrum bozukluğu tarama ve takip programı, intiharı önleme farkındalık çalışmaları, 0-6 yaş çocuğun psikososyal gelişimini destekleme (ÇPGD) programı, toplumsal travmalar ve afette psikososyal destek programı, birinci basamakta ruh sağlığı hizmetlerini güçlendirme eğitimi (RSGÜÇ), kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele programı, davranışsal bağımlılıklar eylem planı çalışmaları ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele programları sürdürülmektedir. TSM’lerde diyetisyenlerimiz tarafından sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili danışmanlık verilmektedir. Kronik hastalıklar ve yaşlı sağlığı kapsamında astım ve KOAH önleme, kalp ve damar hastalıkları önleme ve kontrol, böbrek hastalıkları önleme ve kontrol, kas ve iskelet hastalıkları önleme ve kontrol programları, kaza ve yaralanmanın önlenmesi ve kontrol hizmetleri verilmektedir” diye konuştu. 

AMAÇ, TOPLUM BİLİNCİNİ ARTIRMAK 

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimciler başta olmak üzere hekimlerin ve diğer sağlık personelinin hizmet verdiğini ifade eden Dr. Okur, “Bu merkezlerimizde verilen kapsamlı sağlık danışmanlığı ve sağlık eğitimlerinin yanı sıra, Sigara Bırakma Polikliniklerimiz, koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümlerimiz, enjeksiyon ve pansuman birimlerimiz hizmet sunmaktadır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız, hiç ara vermeden ve artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.  

 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans