Niğde’de kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhana için kazanlar kaynamaya devam ediyor.

Aylin KİN
Geleneksel yöntemlerle hazırlanan tarhana, hem ev sofralarının hem de kışlık hazırlıkların başlıca ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Üretimde kullanılan aşlığın kilosu 30 TL, süzme yoğurdun ise 900 gramı 100 TL’den satılıyor. Yoğurt önce ayran haline getiriliyor, ardından aşlık içine ilave edilerek kaynatılıyor. Son aşamada tarhanalar sıkılara serilip kurutulmaya bırakılıyor.
21733b7d4441-6a6d-4073-aa09-3099ae4e3c94.jpeg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Aylin KİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)