• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE’DE SEÇİMLER, GÜVEN ORTAMINDA YAPILACAK


Niğde’de, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin suhulet ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için İl İdare Kurulu Şube Başkanları toplantısı yapıldı.

NİĞDE’DE SEÇİMLER,  GÜVEN ORTAMINDA YAPILACAK

Niğde’de, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin suhulet ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için İl İdare Kurulu Şube Başkanları toplantısı yapıldı. 

Vali Cahit Çelik toplantıda, tüm kurumların kendi sorumluluk sahası içerisinde üzerine düşen önlemleri hassasiyetle alması gerektiğini belirtti. Planlamalarının seçim güvenliği işleyişinde en küçük bir zafiyet oluşturmayacak şekilde yapılmasını istedi.   

İl İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde kurumların kendi sorumlulukları içerisinde üstlendikleri görevlerin hassasiyetle yürütülmesi, kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesini sağlamak; vatandaşlara yönelik en iyi kamu hizmetini sunabilmek adına gündeme ilişkin hususlar değerlendirildi.

GÜNCELİ, GÜNDEMİ TAKİP ETMELİ VE DEĞERLENDİRMELİYİZ 

Toplantının açış konuşmasında Vali Cahit Çelik, “Temsil ettiğimiz makamlarda bulunma sebebimiz, varlık nedenimiz aziz milletimizin taleplerini kamu kaynaklarını etkin ve verimli şekilde kullanarak yerine getirmektir” dedi. 

Devletin kendilerine verdiği görev ve sorumluklar doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çelik, “ Bizler aziz milletimize hizmet vermek için buradayız. Hep birlikte istişare ile dayanışma ile fikir birliği içerisinde kamu hizmetlerini mükemmel bir biçimde halkımızın hizmetine sunmalıyız. Tüm bunları yaparken günceli, gündemi takip etmeli ve sorumluluk alanlarımızda güncele ilişkin konuları hızlı bir biçimde değerlendirmeliyiz” diye konuştu. 

KAMU PERSONELİ TARAFSIZLIĞINI KORUMALI

Vali Çelik, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de suhulet ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için tüm kurumların kendi sorumluluk sahası içerisinde üzerine düşen önlemleri hassasiyetle almasını istedi.  Vali Çelik, “Yüksek Seçim Kurulu kararlarını, seçim takvimini ve seçim ile ilgili gerek vatandaşlarımızdan gerek siyasi parti temsilcilerinden gelen talepleri hassasiyetle takip ederek herhangi bir gecikmeye mahal vermeden gelen talepleri değerlendirmenizi önemle rica ediyorum. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen Seçim Tedbirleri Genelgesinde belirtilen hususlara harfiyen uyulmasını her birinizin dikkatinizi çeker, genelge hükümlerine göre ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından her türlü tedbirin alındığını da kamuoyu ile paylaşmak isterim. Diğer yandan seçimde görev alacak personelimizin izin planlamalarının seçim güvenliği işleyişinde en küçük bir zafiyet oluşturmayacak şeklide planlanmalı, kamu personelimizin seçimlerde tarafsızlığını koruması konusunda gerekli uyarıların yapılması ve şayet tarafsızlığını yitiren bir kamu personelinin olması halinde de gerekli yasal sürecin başlatılacağını buradan açıklamak isterim” şeklinde konuştu. 

NİĞDELİ HEMŞEHRİLERİMİZ SAĞDUYULUDUR 

Tek arzularının milli iradenin tam ve eksiksiz olarak sandığa yansıması olduğunu vurgulayan Vali Çelik, “Niğdeli hemşehrilerimiz de gerek seçim öncesi ve gerekse seçim esnasında sağduyu ile hareket edecek ilim ve irfana sahiptir. Bizler tüm tedbirlerimizi almak suretiyle seçimlerin huzur, barış ve hoşgörü içerisinde geçeceğinden şüphemiz yoktur. Bugünden, seçimlerin ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

İl İdare Şube Başkanları toplantısı, diğer gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. Maddesi uyarınca yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Resul Özdemir, Ahmet Yıldız, Muhammet Furkan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Gürol Okyar ile kurum müdürleri katıldı. 


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans