• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’de kitap kulübü kurulacak


Üvercinka Sahaf Kitapevi çalışanlarından Nevriye Çelik, Niğde’nin kitap okuma oranının düşük olduğunu ve bunu geliştirmek için kitap kulübü kurmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Üvercinka Sahaf Kitapevi çalışanlarından Nevriye Çelik, Niğde’nin kitap okuma oranının düşük olduğunu ve bunu geliştirmek için kitap kulübü kurmaya çalıştıklarını belirtti. 

İnsanların kitaplara daha çok yaşanmışlıklarını aktardığını anlatan Çelik, kitap okuyanların en çok Türk ve dünya klasiklerini tercih ettiğini ifade etti. 

Sahaflığın bir kitabın manevi değerini bilmek olduğunu söyleyen Nevriye Çelik, günümüzde mesleklerinin çok fazla tercih edilmediğini aktardı. 

“SAHAFLIK BİR KİTABIN DEĞERİNİ BİLMEKTİR”

Sahafların daha çok ikinci el kitaplara yöneldiğini belirten Nevriye Çelik, mesleklerinin günümüzde çok tercih edilmediğini ifade etti. 

Çelik, “Sahaflık aslında bir kitabın değerini bilmek anlamına gelir. Biz de burada kitaplarının değerini yükseltmeye çalışıyoruz. Maalesef günümüzde biraz bu değer düştü. Sahaflık şu an çok az tercih ediliyor meslek olarak. Burada ikinci el kitaplarımız mevcut. Sahafların asıl yoğunlaştı şey ikinci el kitaplardır. Çünkü bir yaşanmışlık vardır bu kitaplarda. Bizde bu yaşanmışlığa dokunmak istiyoruz. Müşterilerimiz buraya gelip ikinci el kitaplarımızı okuyabiliyorlar.” diye konuştu. 

EN ÇOK KLASİKLER TERCİH EDİLİYOR

En çok tercih edilen kitapların Türk ve dünya klasiklerinin olduğunu aktaran Çelik, unutulmaya yüz tutan kitapları ön plana çıkartmaya gayret ettiklerini belirtti.

Genç Sahaf Nevriye  Çelik, “Türk ve dünya klasikleri tercih ediliyor, bizde bunları öne çıkartmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda çok değerli olup unutulmaya yüz tutan kitaplar var. Bunları da çok ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Kitaplarımızda indirim yapıyoruz bu şekilde daha fazla alıcı geliyor ve maalesef kitap fiyatları son zamanlarda çok çok fazla artı. Bizde indirim yaparak kitapları ön plana çıkartmaya çalışıyoruz.” dedi. 

“KİTAP KULÜBÜ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Niğde’de bir kitap kulübü açmayı planladıklarını aktaran Nevriye Çelik, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

“Niğde’deki kitap okuma oranı maalesef biraz az. Bu oranı arttırmaya yönelik çalışmalarımızda var. Bir kitap kulübü açmayı düşünüyoruz. İnsanların uygun fiyata kitap alıp, hep beraber bir kitabı yorumlaması, sohbet etmesi için çalışmalarımız var. En kısa zamanda başlamayı düşünüyoruz.” 

YAŞANMIŞLIKLAR KİTAPLARLA PAYLAŞILIYOR

İnsanların yaşanmışlıklarını kitaplara aktardığını açıklayan Nevriye Çelik, incelediği bir kitapta aşk mektubu ve gül bulduğunu söyledi. 

Çelik, “Bu mesleği yaparken beni çok fazla etkileyen olaylar oldu ama en çok aklımda kalan ise, rafları düzenlerken bir kitap çok ilgimi çekmişti. İkinci el bir kitaptı, arasını açtığımda bir aşk mektubu ve birkaç parça gül yaprağı bulmuştum. Bu beni çok etkilemişti. İnsanlar yaşanmışlıklarını kitapla paylaşıyorlar.” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans