yandex
Niğde’de iki kadın ortak, şalgam üretim tesisi kurdu
  • DOLAR
    40,7662
    %0,00
  • EURO
    47,7672
    %0,15
  • G. Altın
    4.414,47
    %0,35
  • Ç. Altın
    7.075,44
    %0,00
  • BIST
    10.96
    0
  • BITCOIN
    123,691.894
    0.12
  • ETHEREUM
    4,754.017
    0.62
  • DOLAR
    40,7662
    %0,00
  • EURO
    47,7672
    %0,15
  • G. Altın
    4.414,47
    %0,35
  • Ç. Altın
    7.075,44
    %0,00
  • BIST
    10.96
    0
  • BITCOIN
    123,691.894
    0.12
  • ETHEREUM
    4,754.017
    0.62

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’de iki kadın ortak, şalgam üretim tesisi kurdu


Aylin KİN
13-06-2025 14:39:33
14-06-2025 13:27:16

İç Anadolu’nun kalbinde, Adana mutfağının vazgeçilmezi olan şalgam artık Niğde’de üretiliyor.

Görsel Kaynağı :
Aylin KİN

İki girişimci kadın, Mehtap Büyükkılıç ve ortağıyla birlikte şehirde ilk ve tek şalgam üretim tesisini kurarak, ev ekonomisinden profesyonel üretime uzanan ilham verici bir başarı hikayesi yazıyor.

“EVDE BAŞLADIK, DESTEKLE BÜYÜDÜK”

Niğde Anadolu Haber mikrofonlarına konuşan Mehtap Büyükkılıç, eşinin işi nedeniyle Niğde’ye taşındıktan sonra ev hanımı olarak hayatına devam ederken, üretme tutkusunu profesyonel bir işe dönüştürme kararı aldığını söyledi.

Büyükkılıç, “Evde kendi içim için yaptım, arkadaşlar tattı, çok beğendiler. Sonra dediler ki ‘Neden satış yapmıyorsun?’ Derken bir cesaretle başladık. Gelen destekler bizi çok mutlu etti. Şalgam faydalı, katkısız, doğal bir içecek. Niğde’de neden olmasın dedik.” dedi. 

ADIM ADIM ŞALGAM ÜRETİMİ

Şalgamın üretimi ciddi emek isteyen bir süreç. Büyükkılıç, havuçların Konya’dan temin edildiğini ve tüm üretim sürecinde hijyen ve kaliteye büyük önem verildiğini anlattı. 

Büyükkılıç, “Havuçlarımızı yıkıyoruz, makinelerde çekiyoruz, filelere doldurup havuzlara bırakıyoruz. Orada yaklaşık 30 gün fermente oluyor. Arıtma su kullanıyoruz çünkü lezzeti ve kalitesi çok etkiliyor. Şalgam zaten sabır işi. Aceleye gelmez.” diye konuştu. 

“GERÇEK ŞALGAM, BEKLEYEREK GÜZELLEŞİR”

Mehtap Büyükkılıç, lezzet ve içerikteki özenin fark edilir olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükkılıç, “İçtiğinizde ağızda bıraktığı tat, kaliteyi ortaya koyar. Gerçek şalgam zaten hemen belli eder kendini. Herkes alışınca bırakamıyor.”

“LEZZETİ ZAMANLA OTURUR”

Şalgamı evde yapmak isteyenler için de öneriler veren Büyükkılıç, “Malzemenin kalitesi kadar, sabırla beklemek de çok önemli. Şalgamın lezzeti zamanla oturur. Erken açarsanız asla aynı tat olmaz” dedi. 

GENİŞLEME HEDEFİ VE FİYATLANDIRMA

Üretime küçük çaplı başlayan girişimciler, şimdilerde hem bireysel hem kurumsal taleplere yanıt veriyor. 

1 litresi 50 TL, 5 litresi 150 TL ve 330 ml’lik şişesi ise 20 TL’den satışa sunuluyor. Kurumlar için 40 litrelik özel siparişler de hazırlanıyor.

HEDEF NİĞDE’YE TANITMAK, SONRA TÜM TÜRKİYE’YE

Şu anda odaklarının Niğde halkına bu lezzeti tanıtmak olduğunu belirten Mehtap Büyükkılıç, şalgamın artık sadece Adana’ya ait bir içecek olmaktan çıkıp, Niğde’den de yükselebileceğini dile getirdi. 

Büyükkılıç, “Önce Niğde’yi şalgamla tanıştırmak istiyoruz. Herkesin damak zevkine uygun, katkısız ve doğal bir ürün sunuyoruz. İnşallah ileride Türkiye’nin farklı yerlerine de ulaşırız.” diye konuştu. 

Muhabir : Aylin KİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans