Niğde’de son iki gün içinde besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 5 kişi, yapılan ilk değerlendirmelerin ardından tedavi altına alındı.
Vatandaşların tamamının şikâyet öncesinde pastırma tükettiklerinin tespit edildiği bildirildi.
Niğde Valiliği, 15 ve 16 Kasım tarihlerinde hastanelere yapılan başvurulara ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.
Açıklamaya göre, 16 Kasım Pazar günü 53 yaşındaki O.K., 26 yaşındaki B.K. ve 12 yaşındaki A.E.T. rahatsızlık şikâyetleriyle hastaneye başvurdu.
O.K.’ye enfeksiyon servisine yatış önerildi ancak hasta öneriyi kabul etmeyerek bilgilendirilmiş onam formuyla hastaneden ayrıldı.
B.K. enfeksiyon servisinde gözlem altına alındı. A.E.T. ise tedbir amaçlı Çocuk Yoğun Bakım Servisine yatırıldı. Valilik açıklamasında, “Hastalarımızın genel durumları stabildir” ifadeleri yer aldı.
Bir gün önce, 15 Kasım Cumartesi günü başvuran 77 yaşındaki M.K. ve 57 yaşındaki C.U. ise yapılan değerlendirmelerin ardından taburcu edildi. Her iki vatandaşın da sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
PASTIRMA TÜKETİMİ ORTAK NOKTA OLDU
Valilik tarafından yapılan genel değerlendirmede, başvuruda bulunan 5 vatandaşın tamamının şikâyet öncesinde pastırma tükettiğinin belirlendiği aktarıldı.
Açıklamada, “Durum, besin zehirlenmesi şüphesi kapsamında değerlendirilmiş olup ağır durumda herhangi bir hasta bulunmamaktadır. Süreç ilgili sağlık birimlerince yakından takip edilmektedir” denildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, olayla ilişkili olabileceği düşünülen gıda ürünleri ve satış noktalarına yönelik denetim ve numune alma işlemlerine başladığı, çalışmanın titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.
Muhabir : HABER MERKEZİNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)