Niğde’de dondurma sezonu açıldı
Niğde’de faaliyet gösteren ve yıllardır doğal dondurma üretimiyle tanınan Oba Dondurma’nın sahibi Selçuk Aygör, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte dondurma üretim süreci ve dondurmanın tüketimi üzerine Niğde Anadolu Haber'e özel açıklamalarda bulundu.
“Dondurma bizim için bir tatil değil, aksine en yoğun geçen sezon anlamına geliyor” diyen Aygör, kış aylarında tatil değil, hazırlık yaptıklarını anlattı.
KIŞ TATİL DEĞİL, HAZIRLIK AYI
Selçuk Aygör, kış aylarında hazırlık yaptıklarını ifade ederken, dondurmanın dört mevsim tüketilebileceğini kaydetti.
Aygör, “Kış aylarında tatil yapmıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Çünkü dondurma ağırlıklı olarak yazın tüketiliyor. Bu tempoya göre plan yapıyoruz. Ancak bana göre dondurmanın mevsimi yoktur. Tüm dünyada dondurma dört mevsim tüketilirken, Türkiye’de hâlâ sadece yaz aylarıyla özdeşleştiriliyor. Bu algının da değişmesi gerekiyor.” dedi.

"İMALATI KENDİMİZ YAPIYORUZ, HER ŞEYİN KALİTELİSİ ESAS"
Oba Dondurma’nın en dikkat çeken yönü, ürünlerin tamamının kendi imalatları olması. İyi bir dondurmanın olmazsa olmaz üç temel malzemesi olduğuna dikkat çeken Selçuk Aygör, süt, şeker ve gerçek sahlep kullanmadan dondurma yapılamayacağını vurguladı.
Aygör, “Bizde katkı maddesi yoktur, kalp günleri yoktur. Meyveli dondurmalarımızda mevsiminde toplanmış doğal meyveler kullanırız. Şu anda kavun mevsimi olmadığı için kavunlu dondurma yapmıyoruz. Ne zaman çıkarsa, o zaman üretiriz.” diye konuştu.
"ISPANAKLI, ACI BİBERLİ DONDURMA OLMAZ!"
Zaman zaman alışılmadık taleplerle karşılaştıklarını ifade eden Aygör, bu talepleri tebessümle ama kesin bir dille karşıladıklarını söyledi.
Selçuk Aygör, “50 yıldır bu işi yapıyorum. Bazen vatandaş gelip ıspanaklı ya da acı biberli dondurma istiyor. Böyle saçma talepler geliyor. Dondurmanın üç ana maddesi var. Bunların dışına çıkarsan dondurma olmaz. Bu işin doğasıyla oynamamak lazım.” ifadelerini kullandı.

20 ÇEŞİT DOĞAL DONDURMA MEVCUT
Oba Dondurma’nın şu anda mevsime uygun olarak 20 çeşit doğal dondurma sunduğunu belirten Aygör, çeşitlerin meyve sezonlarına göre şekillendiğini dile getirdi.
Selçuk Aygör, “Şu an elimizde frambuaz, böğürtlen, limon gibi meyvelerden yapılmış dondurmalar var. Kavun ve mango gibi bazı çeşitler ise henüz mevsimi gelmediği için üretilmiyor. En çok sade, çikolatalı, fıstıklı ve karamel gibi klasik lezzetler tercih ediliyor. Bizim en büyük farkımız doğallık. Kullandığımız meyveleri de müşterilerimize gösteriyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)