• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’de avlanma şartları belli oldu!


Niğde’de keklik avı yasaklandı. Bıldırcın ise günde en fazla 10 adetle sınırlandırıldı.

Niğde’de avlanma şartları belli oldu!


Niğde’de keklik avı yasaklandı. Bıldırcın ise günde en fazla 10 adetle sınırlandırıldı.
Kara av sezonun başlamasıyla beraber, şartlar belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre 26 ilde bu sezon keklik avına izin verilirken, Niğde’de yasaklandı. Bıldırcın avında ise en fazla 10 adet olacak şekilde sınır belirlendi. Alakarga, küçük karga, leş kargası, ekin kargası, saksağan, karabatak, Üveyik , yaban domuzu ve çakal türlerinde herhangi bir sınır ve şart belirtilmedi.  
Yaban hayvanlarının avlanması konusunda biyolojik gelişmelerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar baz alınarak av yapılacak olan bölgenin belirlenmesi, tür ve cinsler, avlanma süreleri ve sınırları Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından şekillendirildi.

Buna göre Doğu Akdeniz, Marmara, Batı Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde, üveyik, bıldırcın, alakarga, ekin kargası, küçük karga, karabatak, leş kargası, saksağan, çakal ve yaban domuzu avı, dün itibariyle başladı. 
Açıklamada yer alan bölgelerde Marmara hariç, kınalı keklik, kum kekliği, ve çil keklik avı 21 Ekim'de, Marmara'da ise 10 Ekim'de başlayacak.
ÇİL KEKLİK AVI NİĞDE’DE YASAK!
Çil keklik avı bu av sezonunda Niğde’de yasaklandı. Erzurum, Aksaray, Ağrı, Ardahan, Van, Tokat, Ankara, Eskişehir, Bayburt, Bingöl, Çorum, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Sivas, , Uşak illerinde çil keklik avı konusunda bir kısıtlama yok. 
BU TÜRLERİN AVI 14 EKİMDE BAŞLAYACAK
Sakarmeke, yeşilbaş sakarca, fiyu, boz ördek, macar ördeği,  çamurcun, tepeli patka, kaşıkgaga,  kılkuyruk, çıkrıkçın, elmabaş patka, suçulluğu, tahtalı, karatavuk, kaya güvercini, çulluk avı, öter ardıç türlerin ise avlanması 14 Ekim'de başlayacak. Antalya bölgesinde öter ardıç ve karatavuk avı için avcılar, 6 Ocak 2024 tarihini beklemek zorunda..
BELİRLENEN KISITLAMALAR
Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu’nun belirlediği türlerde avlanma limiti yer aldı. Buna göre avcıların dikkat etmesi gereken sınırlamalar şu şekilde; bir avcı bir günde, 6'dan fazla kaya güvercini, 10'dan fazla bıldırcın, , kara tavuk, öter ardıç ve sakarca, 6'dan fazla tahtalı, 3'ten fazla üveyik, 5'ten fazla çulluk, 15'ten fazla saksağan, 4'ten fazla sakar meke avlayamayacak.

Av sırasında zehirli veya uyuşturucu yem ve ilaç gibi materyallerin kullanımı yasaklandı.  
Koruma altında bulunan bölgelerde avcılık yapılamayacak. Bahsi geçen alanlar, tabiat parkları, milli parklar, tabiat koruma alanları, özel çevre koruma bölgeleri, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları, yaban hayvanı yerleştirme sahaları, yaban hayvanı üretme yerleri ve istasyonları, şeklinde açıklandı. Bu alanlarda 300 metre mesafe içinde avlanmak, kılıfında olmadan açıkta tüfek ve köpekle dolaşmak yasak.
Açıklanan şartlara, kararlara ve kurallara uymayan şahıslara, konuyla ilgili yasal işlem gerçekleştirileceği bildirildi.

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans