• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE’DE AĞIR HASARLI BİNANIN “ÜZERİNDE” TEHLİKELİ YIKIM!


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve yıkımına karar verilen Sülün Apartmanı’nda gerçekleştirilen yıkım işlemi tartışmalara neden oldu.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve yıkımına karar verilen Sülün Apartmanı’nda gerçekleştirilen yıkım işlemi tartışmalara neden oldu. 

Yaşanan depremde Niğde genelinde, 47 bina az hasar, 13 bina orta hasar, 18 bina ağır hasar alırken, ağır hasarlı binalara acil yıkım kararı verilmişti. 

Şahinali Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı Sülün Apartmanı’nın çatısına vinç yardımıyla çıkartılan iş makinesi ile hiçbir önlem alınmadan yıkım işlemi gerçekleştiriyor. 

Çevredeki vatandaşların hayretli bakışlarla takip ettiği yıkım çalışması, akıllara ‘Bu bina hani ağır hasarlıydı? sorusunu getiriyor. 

İŞ MAKİNESİ AĞIR HASARLI BİNANIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Depremden etkilenen binaların yıkımına aralıksız devam edilirken, Şahinali Mahallesi’nde bulunan Sülün Apartmanı’nın yıkım tekniği pes dedirtti. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alarak mühürlenen ve yıkımına karar verilen Sülün Apartmanı’nın üzerine vinç yardımıyla iş makinesi çıkartıldı. En üst kattan yıkım çalışmalarına başlayan iş makinesi, her vurduğu darbede adeta felakete davetiye çıkartıyor. Çevresinde binalar bulunan apartmanın, ağır hasarlı olması nedeniyle olası bir göçme durumunda can ve mal kaybının yaşanabileceği öngörülüyor. 

ETRAFI TELLER VE ŞERİTLE ÇEVRİLDİ

İş makinesi tarafından Sülün Apartmanının bir bölümü yıkılırken, etrafındaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu da gözlemleniyor.

Binanın etrafı tel örgülerle ve emniyet şeridiyle çevrilirken, yıkım sırasında hiçbir güvenlik görevlisinin ve uyarıcı tabelanın olmadığı görüldü. 

Yıkım sırasında binanın etrafında bulunan cadde ve sokakların da trafiğe kapatılmazken çevredeki vatandaşlar da bu yolları kullanıyor. 

ADEM’DEN BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, ağır hasarlı binanın üzerinde iş makinesinin ne işi olduğunu, ve bu binada yaşayan insanların haklarını alıp almadığını sordu. 

İl Başkanı Erhan Adem, “Yıkım ihalesi verilen, depremden etkilenip ağır hasarlı hale gelen binanın üzerine iş makinesi çıkarılmış. İş makinesinin darbeleriyle bina yıkılıyor. Bina ağır hasarlıysa iş makinesinin orada ne işi var? Ağır hasarlı değilse, nasıl oluyor da böyle bir yıkım yapılıyor onu anlamış değilim. Ayrıca belediye buradan sorumlu, güvenliğinden sorumlu. Belediyeden bir tane personel yok. Yaptığınız tüm işleri yarım yapıyorsunuz. Buranın ihalesini veren İl Özel İdaresi, güvenliğini sağlayan belediye ama maalesef işler yarım. Türkiye'de tüm işler yarım olduğu gibi burada da yarım. AK Parti hükümetinin yaptığı işler tamamen böyle. Madem bu kadar dayanıklı binaydı, buradaki arkadaşları evlerinden niye çıkarttınız, niye mağdur etiniz? Burada yaşayan insanlar alabileceklerini aldılar mı? Bu insanlara nasıl bir yardım yapıldı, verdiğiniz sözler yerine geldi mi? Ben burada çok büyük mağduriyet olduğunu biliyorum. Yazık ettiniz vatandaşlarımıza, hala perişanlar. Bir çözümün olmadığını da biliyorum.” diye konuştu. 

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans