• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE DAHA ÇOK YATIRIM İSTİYOR


MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Meclis’te Niğdelilerin beklentilerini açıkladı…

NİĞDE DAHA ÇOK YATIRIM İSTİYOR

MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Meclis’te Niğdelilerin beklentilerini açıkladı…

MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğde’nin daha çok yatırım ve daha çok istihdam isteyen bir şehir olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Cumali İnce, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz olarak, Niğde’nin beklenti ve taleplerini anlattı.

Bünyesinden Aksaray ve Nevşehir gibi iller çıkaran Niğde’nin aynı zamanda kadim bir şehir olduğunu belirten Cumali İnce, kentteki yerleşik yaşamın 10 bin yıl öncesine kadar uzandığını ifade etti. 

Hem Anadolu Selçuklular hem Osmanlı hem de kurtuluş ve kuruluş yıllarında Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı tarihinde mücadelede hep önde; mükâfatta ise geride duran bir şehrin milletvekili olmaktan gurur duyduğunu söyleyen MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, “Dün Çanakkale'de yüzyıl  önce yüzlerce kiloluk top mermisini kaldırıp namluya süren cennet mekân Seyit Onbaşı’ nın hemen yanı başında olan Niğdeli Ali Çavuştu. Bundan yüz yıl sonra 15 Temmuz gecesinde milletinin ve milli iradenin yanında canı pahasına duran ise yine Niğdeli Ömer Halisdemir kardeşimizdi. Bu kahraman hemşehrilerimin ve diğer nicelerinin ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

“Şanlı Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yüz yılında üzerini düşeni yapmış olmanın haklı gururunu yaşarken, ikinci yüz yıl için de gözümüzü budaktan sözümüzü dudaktan asla sakınmayacağız Allah'ın izniyle” diyen MHP Niğde Milletvekili Cumalı İnce, TBM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bizler Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de dediği gibi ‘ Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’  ilkesinin ışığında ikinci yüz yılda duruşumuzu belirlemekten bahtiyarız. Bu ilkeler ışığında biz Niğde olarak devletimizin ikinci yüz yılda bize biçeceği her türlü role hazır olduğumuzu, verilecek her görevi de her zaman olduğu gibi layıkıyla yerine getirecek insan gücüne ve ekonomik güce sahip olduğumuzu belirtmek isterim.

Son yıllarda ülkece ortaya konan atılım ve gelişmelerden payımıza düşen hak ve sorumlulukları artırmak için her türlü hazırlığımız şehir olarak vardır. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız bu yeni dönemde yatırım anlamında beklentilerimiz ise şunlardır.

Coğrafi olarak Anadolu'nun göbeği memleketin göz bebeği olan Niğde'miz yeni yüzyılın kutup yıldızı olan savunma sanayii ve uzay sanayii alanlarında daha fazla yatırım ve savunma sanayii teknolojilerinde ihtisas bölgesi olma ayrıcalıklarına taliptir. Bu sorumlulukların üstesinden gelmeye bizler hazırız.

Sözün özü biz daha çok yatırım daha çok istihdam ve devletimize daha çok katkı sunma hayaliyle yanıp tutuşan bir şehiriz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934'te Niğde'ye yaptığı ziyaret sırasında şöyle demişti. ‘Benim Niğde'ye karşı alakam büyüktür. Niğde, milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan biriydi.’ Biz de şimdi diyoruz ki ikinci yüz yılımızda neden yine ülkemizin yüz akı olmayalım. 

Biz heyecanla üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz…” 


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans