Niğde Dâhil 5 İlin Fidan İhtiyacını Karşılıyor
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, 6,5 milyon fidanı toprakla buluşturuyor.
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki fidanlıklarda yetiştirilen 6,5 milyon fidan, Kayseri, Sivas, Yozgat, Niğde ve Nevşehir'de doğanın yeşermesine katkı sunuyor. Toplam 824 dekar alana sahip fidanlıklarda iğde, badem, dişbudak ve karaçam gibi çok sayıda fidan yetiştiriliyor. Yılda yaklaşık 13 milyon üretim kapasitesine sahip bu fidanlıklarda üretilen 6,5 milyon fidan, ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon sahalarında ormanlaştırma çalışmaları için toprakla buluşturuluyor.
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Şefi Ali Düzenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında kurulan 60 dekarlık Kayseri fidanlığının bölge illerine de hizmet verdiğini belirtti. Fidanlığın 40 dekarında üretim yapıldığını ve yıllık üretim kapasitesinin 1,5 milyon olduğunu vurgulayan Düzenli, 2024 yılı üretim programlarının 1 milyon 650 bin olduğunu söyledi. Üretilen fidanların yaklaşık 1 milyon 200 bininin toprakla buluşturulduğunu, kalan 300-400 bin fidanın ise bir sonraki sezon için geliştirildiğini belirtti.
BÖLGEDEKİ KAMU KURUMLARININ FİDAN İHTİYACI KARŞILANIYOR
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletme müdürlükleri ve diğer bölge müdürlükleri, ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon sahalarında üretilen fidanları kullanıyor. Özellikle Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Kayseri illerindeki kamu kuruluşlarının büyük bir kısmının fidan ihtiyacı bu fidanlıklardan karşılanıyor.
VATANDAŞLAR DA YARARLANABİLİYOR
Fidanlıkta üretilen fidanlardan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Ağaçlandırma ve toprak muhafaza alanlarının isteklerine göre üretim yapıldığını belirten Düzenli, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlara da hizmet verdiklerini dile getirdi. Vatandaşların taleplerine uygun fidanların teşhir alanında Orman Genel Müdürlüğü'nün belirlediği fiyatlarla satıldığını ifade etti.
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü'nün gayretli çalışmaları sayesinde bölgede ağaçlandırma faaliyetleri artarak devam ediyor. Bu çalışmalar, doğanın korunması ve erozyonla mücadelede büyük önem taşıyor.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)