• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE, 15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE TEK YÜREK OLDU


Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik bahçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

NİĞDE, 15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE TEK YÜREK OLDU

Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik bahçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Program,  düzenlenen Milli Birlik yürüyüşü ve Fener Alayının ardından Valilik bahçesinde Niğde Valisi Mustafa Koç ve protokol üyelerinin 15 Temmuz Anı Defteri’nin imzalanmasıyla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Şehit aileleri ve alanı dolduran vatandaşların gözyaşları ile izlediği 15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin ardından Niğde Valisi Mustafa Koç, yaptığı konuşmada, “15 Temmuz destanı tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi. 

 Sayfaları şanla, şerefle dolu büyük Türk tarihinin, sayısız kahramanlıklarla, eşi benzeri görülmemiş destansı hikâyelerle dolu olduğunu belirten Vali Koç, “Destanlaşarak tarihte yerini alan 15 Temmuz 2016 gecesi, bizlere bir kez daha göstermiştir ki aziz Türk Milletinin hamurunda, kanında bağımsızlık aşkı ve hürriyet vardır. İşte bu aşk ve göğsündeki iman ile ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ canları pahasına vatan müdafaası yapmış ve 15 Temmuz destanı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu memleketin bağrından çıkmış Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli kahraman yiğitlerimizden birisi olan Ömer Halisdemir, polis memurları Varol Tosun ve Kemal Tosun ile sivil şehitlerimiz Ramazan Konuş, Yalçın Aran ve Hakan Ünver o gece vatanı için, bayrağı için, bağımsızlığımız için gözlerini dahi kırpmadan şehadete yürümüşlerdir. Yine o gece 251 kahramanımızı şahadete uğurladık. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler diliyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu. 

“BU ÜLKENİN SIRTINI KİMSE YERİNE YERE GETİREMEYECEKTİR”

AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt konuşmasında, “Bu ülkenin sırtını kimse yere getiremeyecek” ifadelerini kullandı. 

Uzkurt,  “Allah bir daha bu millete o karanlık geceyi yaşatmasın. Üzerinden belki 7 yıl geçti, 15 yıl geçse de, 50 yıl geçse de bu görüntüler daha dün gibi hafızalarımızda kayıtlı. O tehlike, o gün bertaraf edilmiş olabilir. Ama emin olun bu ülkenin ilerlemesini istemeyenler, her zaman en ufak bir zafiyet gösterdiğimizde tekrar bu denemeyi yapacaklardır. Allah bu ülkeyi karanlığa gömmek isteyenlere fırsat vermesin. Allah'ın izniyle, bu ülkenin başında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece, sizler ve bizler bu ülkeye, bu vatana, bu bağlılık bilinci olduğu sürece bu ülkenin sırtını kimse yerine yere getiremeyecektir. Nasıl ki dün olduğu gibi, bu ülkenin geleceğine uzanan eller kırılmışsa, bizden sonra gelecek nesillerimiz de bu ülkeyi asla birilerine teslim etmeyecekler, emanet etmeyecekler. Bu dünya var oldukça bu ülkede sonuna kadar var olacak” dedi. 

ÖZDEMİR: “NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, “Böyle bir milletin ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu. 

Başkan Özdemir, “ Bugün bu alanda bu etkinlikleri yapabiliyorsak, özgürce konuşmalar yapabiliyorsak, bu bayrak inmediyse, ezanlar dinmediyse, bu şehit ve gazilerimizin sayesinde. Dünya, 15 Temmuz 2016’ya kadar darbelerin susturduğu ezanları, selaları görmüştü. 15 Temmuz 2016’da da o selalar bu darbeyi dindirdi ve susturdu. Bundan sonrası içinde ülkemizin önünde kapanmayacak bir yol açtı. Böyle bir milletin ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır” ifadelerini kullandı. 

Program çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşma sinevizyon gösterimi olarak yayınlandı.

Konuşmaların ardından program, mehteran takımı gösterisi, tasavvuf musiki dinletisi ve konserle devam etti. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00:13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de camilerde sela okunması ile program sona erdi.

Programa  Niğde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Cumali İnce,  Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı. (GÜLCAN SONGUR)

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans