yandex
Niğde'nin o lezzetini yapabilmek için işinden istifa etti
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde'nin o lezzetini yapabilmek için işinden istifa etti


Niğde yemeği olmasına rağmen başka illerde daha çok tercih edilen kelle söğüşü tanıtmak için Özkaymak ailesi tezgâhtaki yerini alıyor.

Niğde yemeği olmasına rağmen başka illerde daha çok tercih edilen kelle söğüşü tanıtmak için Özkaymak ailesi tezgâhtaki yerini alıyor. 

Yaklaşık 133 yıldır aynı mesleği yapan Özkaymak ailesi, dedelerinin Rumlardan öğrendiği mesleği ayakta tutabilmek için çalışıyor. 

Niğde’de kelle söğüş yemeği yapan Mustafa Özkaymak, oğluyla birlikte söğüş tezgahının başına geçiyor. 

KENDİSİ 4, OĞLU 5’İNCİ KUŞAK

Mesleğin 4. kuşak temsilcisi olan Mustafa Özkaymak kelle söğüşün bir Niğde kültürü olduğunu, şehir dışında kelle söğüş yapanların genelinin Niğdeli olduğunu da belirtti. Özkaymak, "1890 ve 1900’lü yılların başlarında olduğu söyleniyor. Bu meslek Niğde Uluağaç ve Kiçağaç’ta yaşayan Rumlardan çıkma. Rumlar babamın dedesine bu mesleği öğretiyorlar daha sonra oğlu ve babam devam ettiriyor. Aile olarak 130 yılın üzerinde bir süredir bu işi yapıyoruz. Ben mesleği ben abimden öğrendim. Ben 4. kuşağım 5. kuşak olarak da oğlumu yetiştiriyorum. Şehir dışında yapanların geneli Niğdelidir. Niğde Belediyesi ve Niğde Ticaret Odası’nın destekleriyle patentini de almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KELLE SÖĞÜŞ İÇİN MESLEĞİNDEN İSTİFA ETTİ

5. kuşak kelle söğüşcü olarak mesleğe devam eden Hüseyin Özkaymak ise çalıştığı şirketten aile geleneklerini sürdürmek için istifa ettiğini söyleyerek, "Baba oğul beraber çalışıyoruz. Ailede 5. kuşağım ve ilk 12 yaşında tezgah başına geçtim. Üniversite mezunuyum, bir şirkette satış uzmanıydım ama Niğde’nin yemeğini Türkiye’ye daha iyi tanıtabilmek ve dede mesleğini devam ettirmek için istifa ettim. Babamdan öğrendim ben de ileride çocuklarıma öğreteceğim" diye konuştu.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans