• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde'de Tapu Sahiplerini Yakından İlgilendiren Duyuru: 90 Günlük Süre Dolmadan Hakkı Kaçırmayın!


Niğde'deki hisseli tapu sahipleri dikkat! 90 günlük başvuru süresini kaçırırsanız haklarınızı kaybedebilirsiniz. Detaylı bilgi için haberimizi okuyun!

Niğde'de Tapu Sahiplerini Yakından İlgilendiren Duyuru: 90 Günlük Süre Dolmadan Hakkı Kaçırmayın!
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Niğde'deki tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Tapu sahipleri başvuru yapmazlarsa haklarını kaybedecek.

HİSSELİ TAPU SAHİPLERİ İÇİN KRİTİK UYARI

Niğde'de hisseli tapu sahipleri için yapılan açıklamada, tapuda ön alım hakkı için belirlenen 90 günlük başvuru süresinin altı çizildi. Yasal süre içerisinde başvuru yapmayan kişilerin haklarını kaybedeceği vurgulandı.

ÖN ALIM HAKKININ ÖNEMİ

Ön alım hakkı, hisseli tapu sahiplerinin mülklerini satmaya karar verdiğinde diğer paydaşların öncelikli olarak satın alma hakkını ifade etmektedir. Niğde'deki tapu sahiplerinin bu süreçte belirlenen süre içerisinde başvuru yapmamaları durumunda haklarını kaybetmemeleri için dikkatli olmaları gerekiyor.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DUYURU

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde tapu ile ilgili tüm kayıtları tutma ve işlemleri gerçekleştirme yetkisine sahiptir. Kişilerin taşınmaz mallar üzerindeki hak ve yetkileri tapu belgesi ile kayıt altına alınırken, tapu tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak adlandırılan tapularda, taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak adlandırılırken, tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapulara ise hisseli tapu adı veriliyor.

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Niğde'deki hisseli tapu sahipleri için satış yöntemleri, tapunun cinsine göre değişmektedir. Hisseli tapunun satışı konusunda uyulması gereken yöntemler farklıdır. Hissedarların ortak satış kararına varması durumunda tapu bir bütün olarak satılır.

TAPUDA ŞUFA SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hisseli tapuda şufa hakkı bulunmakta olup, böylelikle hisse sahiplerine ön alım hakkı tanınır. Bu hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan biri bu hakkı satmak istediği takdirde diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır.

Hissedarın diğer hissedarlara haber vermeden yaptığı satış için itiraz hakkı bulunmakta olup, tapunun devrinin dahi iptal edilmesi mümkündür. Bu nedenle, hisseli tapu satışında bu payı alan kişi mağdur olmamak adına diğer hissedarlardan yazı ile feragatname almalı.

ÖN ALIM HAKKI VE SÜRE SINIRI

Hisseli tapunun üçüncü bir kişiye satılması ve bu satış işleminin noter üzerinden hissedarlara bildirilmesi durumunda, paydaşlar bu bildirimi aldıkları tarihten itibaren 3 ay içerisinde ön alım talepli dava açılması gerekmektedir. Süre içinde açılmayan davada ön alım hakkı ortadan kalkar. Yine hisseli tapuda diğer hissedarlardan habersiz yapılan satışlarda 2 yıl içerisinde ön alım talepli dava açma sınırı bulunmakta olup, davanın açılmaması durumunda ön alım hakkı düşer.

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (1)


Ferit Atlı
11/07/2024 00:05:01
Bakalım bizim sonuç ne olacak


Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans