TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, "Her alanda olduğu gibi yüksek öğrenim alanında da Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük reformlara imza attık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz emin olun bizim en büyük sermayemiz." dedi.
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, "Her alanda olduğu gibi yüksek öğrenim alanında da Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük reformlara imza attık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz emin olun bizim en büyük sermayemiz." dedi.
Niğde Valisi Cahit Çelik, Şehir Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, orada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Üniversitelerin, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin talihini ve tarihini değiştirdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur. Emevi, Abbasi, Endülüs, Babür, Selçuklu ve Osmanlı dönmelerinde dünyaya yön verdiğimiz zamanların hep ilmin, fennin ön planda olduğu zamanlar olduğunu görürüz. Ne zaman ki önceliklerimiz değişmiş, ilmiye sınıfı topluma rehberlik etme vasfını yitirmiş, işte o vakit gerileme ve çöküş de başlamıştır. Sizin (Mustafa Varank) dönemizde tüzel kişilik kazanan, sizin katkılarınızla temelleri atılan Enerji İhtisas Bölgesi, 2. OSB, Besi OSB, Ulukışla ilçemizdeki Özel Endüstri Bölgesi, ilimizin 10 bin yıllık kadim geçmişi ile bölgemizin tarihi, arkeolojik ve kültürel mirası, bilginin merkezi olan üniversitemizin önemini arttırmakla birlikte saydığım tüm bu alanlar üniversitemize çalışma potansiyeli oluşturmaktadır."
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da üniversitelerin bilginin ve teknolojinin üretildiği nitelikli insan kaynağının yetiştiği çok değerli kurumlar olduğunu vurguladı.
Üniversitelerin Türkiye'nin gelişip kalkınmasında da hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Varank, şöyle konuştu:
“Biz de bunun bilincinde olarak göreve geldiğimiz günden bugüne üniversitelerimizin niceliğini ve niteliğini arttır işlere imza attık. Her alanda olduğu gibi yüksek öğrenim alanında da Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük reformlara imza attık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz emin olun bizim en büyük sermayemiz. Ekonomide, sanayide özellikle teknolojide yapacağımız atılımları ancak iyi yetişmiş bir gençliğin öncülüğünde hayata geçirebiliriz. Bugün geldiğimiz noktada üniversitelerimizin nicelik sorunu çözülmüştür. Şimdi ise önceliğimiz üniversitelerimizin arttırmaktır. Üniversitelerimizin ihtisaslaşmasını ve ülkemizin ekonomisine daha büyük katkılar sunmasını istiyoruz.”
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da üniversitenin 14 fakülte, 4 enstitü, 6 meslek yüksekokulu ve 15 araştırma ve uygulama merkeziyle ülkesine ve insanlığa hizmet verdiğini anlattı.
Üniversitenin lisansüstü, lisans ve ön lisans düzeyinde 28 bine yakın öğrencisi, 2000'e yakın personeli bulunduğunu işaret eden Uslu, "Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmayı kendisine vizyon olarak belirlemiş üniversitemiz, bilim, araştırma geliştirme ve inovasyonda ifade ettiğimiz alanların yanında birçok alanda da öncü olmaya ve yenilikçi faaliyetler gerçekleştirmeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof Dr. Hasan Uslu, üniversite senatosu tarafından "kamu yönetimi" alanında doktora verilen Mustafa Varank'a cübbe giydirdi ve "Fahri Doktora Belgesi" verdi.
Varank, daha sonra Türkiye Ekonomisi konulu ilk dersi işledi.
Muhabir : AANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)