• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Memurların Hak Mücadelesi: Tasarruf Krizi


Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş, tasarruf genelgesi ve memurların beklentilerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş, yüksek enflasyon nedeniyle kamu çalışanlarının ve emekli memurların alım gücünün düşmeye devam ettiğini belirterek, çalışanların ekonomik durumunu iyileştirecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Uğraş, tasarruf tedbirleri adı altında çalışanların haklarının kısıtlanmasına karşı olduklarını belirtti.

KAMU ÇALIŞANLARININ HAKLARI KISITLANMAMALI

Uğraş, geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelgenin yayınlandığını, ancak kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına destek verirken, çalışanların kazanılmış haklarının kısıtlanmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Özellikle kamu servis hizmetlerinin kaldırılmasının hem ekonomik hem de hukuki açıdan sorunlu olacağını belirten Uğraş, "Servis hizmeti lüks değil, bir ihtiyaçtır. Bu hizmet kaldırıldığında, toplu taşım kartları verilmesiyle oluşacak maliyetler ve özel araç kullanımının artmasıyla trafik ve akaryakıt tüketimi olumsuz etkilenecektir" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME HÜKÜMLERİ YASAL GÜVENCE ALTINDADIR

Uğraş, servis hizmetlerinin kaldırılmasının hukuki olmadığını, toplu sözleşme hükümlerinin yasal olarak bağlayıcı olduğunu ve genelge ile bu hükümlerin iptal edilemeyeceğini vurguladı. "Toplu sözleşme ile karar altına alınmış bir konunun idari bir kararla iptal edilmesi toplu sözleşmenin özerkliğine aykırıdır. Bu nedenle, toplu sözleşme hükümlerini iptal etmek mümkün hale gelecek ve toplu sözleşmelerin geçerliliği kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

YARGIYA BAŞVURULDU

Kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının korunması için yargıya başvurduklarını belirten Uğraş, "Yüce Türk adaletinin en hakkaniyetli kararı vereceğine ve kamu çalışanlarımızın mağdur edilmesini önleyeceğine inanıyoruz" dedi. Ayrıca, giyim yardımının kısıtlanması ve fazla mesailere sınır getirilmesi gibi uygulamaların da doğru olmadığını belirten Uğraş, tasarruf genelgesinde yer alan diğer maddelere karşı da yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.

KAMUDA PERSONEL YETERSİZLİĞİ

OECD verilerine göre Türkiye'de bir kamu çalışanının 22 kişiye hizmet verdiğini ve bu oranın OECD ortalamasının oldukça gerisinde kaldığını belirten Uğraş, yetersiz kadrolar nedeniyle çalışanların ağır iş yükü altında ezildiğini söyledi. Emekli maaşlarının düşük olması nedeniyle çalışanların 65 yaşına kadar görevde kalmayı tercih ettiğini ve bu durumun hizmetlerde aksamalara yol açtığını ifade etti.

ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ

Uğraş, milyonlarca memur ve emeklisinin beklentilerinin karşılanması ve verilen sözlerin hayata geçirilmesini istedi. Özellikle emekli maaşlarının iyileştirilmesi, ek göstergelerin yükseltilmesi ve sendika üyesi kamu çalışanlarına toplu sözleşme ikramiyesinin ödenmesini talep etti. Ayrıca, vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesini ve yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına alınmasını beklediklerini belirtti.

TASARRUF ADİL OLMALI

Tasarrufa karşı olmadıklarını, ancak tasarrufun israftan, lüksten ve fazladan yapılması gerektiğini belirten Uğraş, kamu çalışanlarının haklarının korunması için mücadele edeceklerini söyledi. "Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanımızın dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü mücadeleyi yapacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans