• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

LİSELERDE YAPILAN DEVAMSIZLIK VE SINIF GEÇME DÜZENLEMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili düzenlemeler gerçekleştirmişti. Bu değişikliklerin devamsızlık yapılan öğrenciye anında müdahale amaçlanıyor.

LİSELERDE YAPILAN DEVAMSIZLIK VE SINIF GEÇME DÜZENLEMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili düzenlemeler gerçekleştirmişti. Bu değişikliklerin devamsızlık yapılan öğrenciye anında müdahale amaçlanıyor.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, yapılan düzenlemelerin eğitim sisteminde önemli değişikliklere yol açacağını ifade etti. Özellikle sınıf geçme koşullarının gözden geçirildiği belirtilen açıklamada, öğrencilerin sınıf geçme süreçlerinin daha titiz bir şekilde ele alınacağına dikkat çekildi.

Yapılan değişikliklerle birlikte öğrencilerin yılsonu ortalamasının 50 olması gerektiği vurgulanırken, en fazla bir zayıf ders şartıyla doğrudan sınıf geçebilecekleri açıklandı. Önceki uygulamada zorunlu 3 ders harici, ortalaması 50 olan öğrenci sınıfı sorumlu geçebiliyordu, ancak yeni düzenleme ile bu sayı en fazla 3 olarak sınırlanmış durumda. Öğrencilerin 4 dersten zayıf not alması durumunda ise sınıf tekrarı yapmaları gerekecek. Bu düzenlemenin kademeli olarak uygulanacağı belirtildi ve bu yıl 9. sınıflarda başlayacak, diğer sınıflar ise eski yönetmeliklere göre hareket edilecek.

 

Devamsızlık konusunda da önemli bir değişiklik yapıldığı ifade edilen açıklamada, özürsüz devamsızlık hakkının 10 gün olarak korunduğu ancak özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin her bir özürsüz devamsızlık gününe karşılık bir saat ek sosyal sorumluluk görevi yapma zorunluluğu getirildiği belirtildi. Bu uygulamanın öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, bu düzenlemelerin eğitim sistemindeki kaliteyi artırmaya ve öğrencilerin daha başarılı bir şekilde eğitim almalarını sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.

“AMAÇLARIMIZDAN BİRİSİ ÖĞRENCİLERE DOĞRU REHBERLİK ETMEK”

Topçu, yönetmelikte liselerde "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kurma zorunluluğu getirdiklerini belirterek bu komisyonların çalışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

 

"Komisyonlar, bu eğitim öğretim yılı ile beraber okullarda ilk defa zorunlu olarak kurulacak. Komisyonları kurmadaki amacımız, sınıf geçmenin biraz daha zorlaştırılmasına bağlı olarak öğrencilere doğru rehberlik yapabilmek ve zamanında müdahale edebilmek. Komisyonlar, bu yıldan itibaren öğrencilerin her bir yazılı sonrası öğrenme kayıplarıyla ilgili durumlarını analiz edecek, raporlar hazırlayıp idareyi bilgilendirecek. Gerekli durumlarda müdahaleler yapacak. Veli bilgilendirilecek ve öğrencinin sınıf tekrarına düşmesini önlemek için gerekli önlemleri almak için çalışmalar yürütecek. Bu komisyonlar, devamsızlık ve sınıf tekrarına düşme riski taşıyan öğrencilerimize yönelik de tedbir alacak ve veli-öğrenci-yönetim üçlemesi içerisinde hareket edecek."

 

Öğrencide sosyal bazı riskler tespit edilmesi halinde alınacak önlemlerin ne olacağının sorulması üzerine Topçu, "Bu durumun yereldeki gözlemcisi ve takipçisi komisyon olacak. Durumun gerektirdiği biçimde idare tedbirini alacak." diye konuştu.

 

Topçu, birkaç yıldır özellikle 12'nci sınıfların yükseköğretime hazırlık süreciyle ilgili bakanlığın üst üste her yıl yayınladığı afların bir anlamda teamüle ve bir beklentiye dönüştüğünü dile getirdi.

 

Dolayısıyla her yıl öğrencilerde af beklentisi oluştuğuna işaret eden Topçu, şöyle devam etti:

 

"Açık liseye geçişte bahsettiğimiz hususlar burayla da ilgili. Öğrencinin okul ortamında olması, öğretmenlerimizin gözetiminde ve denetiminde olması önemli. Belli dersleri ayrıştırıp diğer dersleri dışarıda tutmak ise eğitimin bütüncüllüğü açısından sakıncalı bir durum. Bakanımız, göreve başladıktan sonra öğrenciyi bütüncül bir eğitim sistemi içerisinde yetiştirme amaçlı bu uygulamanın çok pedagojik ve anlamlı bir uygulama olmadığını defaatle izah etti. Onun için bu sene öğrencilerimiz bu anlamda mağdur olmamak için böyle bir af beklentisi içinde olmamalı."

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans