yandex
Kurban kesecekler bu uyarılara kulak verin
  • DOLAR
    34,7415
    %0,10
  • EURO
    36,4745
    %0,01
  • G. Altın
    2.945,03
    %0,07
  • Ç. Altın
    4.801,56
    %0,00
  • BIST
    9.602
    0
  • BITCOIN
    96,027.09
    0.52
  • ETHEREUM
    3,640.34
    0.53
  • DOLAR
    34,7415
    %0,10
  • EURO
    36,4745
    %0,01
  • G. Altın
    2.945,03
    %0,07
  • Ç. Altın
    4.801,56
    %0,00
  • BIST
    9.602
    0
  • BITCOIN
    96,027.09
    0.52
  • ETHEREUM
    3,640.34
    0.53

Kurban kesecekler bu uyarılara kulak verin


Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, Kurban edilecek hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kurban kesecekler bu uyarılara kulak verin
Görsel Kaynağı :
İHA

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, Kurban edilecek hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Acemi kasaplara kurban kestirilmemeli diye konuşan Yenel, kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kesilmesinin önemine vurgu yaptı. 

KURBANINIZI PROFESYONLLERE KESTİRİN

Kurban kesim işini profesyonel kasapların yapması gerektiğini söyleyen Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel; "Kurban bir ibadettir. Kurban edilecek hayvanlara kesimde eziyet edilip acı çektirilmemesi gerekiyor. Bu nedenle acemi kasaplara kurban kestirilmemeli. Belediyelerin gösterdiği yerlerde kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kestirilmesi de önemli. Kurbanlık alımlarıyla ilgili belediyeler tarafından tahsis edilen pazarlardan daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde temin edilebileceğini, küpesi olmayan hayvanlara dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. 

Kurban Bayramı'nda hatalı hayvan kesimleri ve etin yanlış işlenmesi nedeniyle et kaybının meydana gelebildiğini belirten Yenel; bu israfın yaşanmaması için kurbanlık kesimlerinin profesyonel kasaplarca yapılmasını önerdi.

AW227797_01.jpg

ACEMİ KASAPLARA UYARI

Her Kurban Bayramında istenmeyen acemi kasap görüntülerinin ortaya çıktığını belirten Başkan Yenel; "Türkiye'de her yıl kurbanlık kesimleri sırasında yüzlerce acemi kasap yaralanıyor. Kaçak kesim yapan acemi kasaplardan kaçan hayvanların oluşturduğu görüntüler, bazen tehlikeli anların yaşanmasına da neden oluyor. Vatandaşlarımız ayrıca hayvan kesildikten sonra vücut ısısını atacak şekilde eti parçalamadan dinlendirmeleri gerekiyor. Ayrıca kurbanlık hayvanların kulaklarında küpe olması, büyükbaş hayvanların 2 yaşını, koyun ve keçilerin 1 yaşını doldurmuş olmaları, kuzuların ise 6 aydan büyük olmasına dikkat edilmesi gerekiyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.  

AW227797_01.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans