Kenger Otu şifasıyla dikkat çekiyor
Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Üskül köyünde yaşayan Memnune Durmaz, geçimini pazarcılıkla sağlıyor.
Pazarda satışa sunduğu ürünler arasında, doğadan topladığı çeşitli şifalı otlar özellikle dikkat çekiyor. Bu otlardan biri olan dikenli kenger otu, hem görünümü hem de faydalarıyla öne çıkıyor.
“Tutarken ellere batar ama faydası saymakla bitmez” diyen Durmaz, kenger otunun tamamen doğal olarak, toprak altında gübresiz yetiştiğini vurguluyor.
FARKLI ŞEKİLLERDE TÜKETİLEBİLİYOR
Kengerin birçok farklı şekilde tüketilebildiğini belirten Durmaz, “Yufka ekmekle dürüm yapılır, istersen doğrayıp pişir, istersen börek içi olarak kullan. Sarımsaklı yoğurtla tüketilir, cacık yapılır; her şekilde ayrı bir lezzet verir” dedi.
FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR
Kenger otunun bağırsak sistemi, kan şekeri ve tansiyon başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.
Memnune Durmaz, “Şu an kilosu 100-120 TL arasında değişiyor. Haftaya da bulursunuz ama ondan sonra olmaz; zaten son verimleri” diyerek sezonun kısa sürdüğünü hatırlattı.
"BİZ BUNUN BÖREĞİNİ YEMEZSEK KIŞI YAŞAMAYACAK GİBİ HİSSEDERİZ"
Kengerin özellikle Ulukışla ve Çamardı bölgelerinde bilindiğini dile getiren Durmaz, “Van, Erciş, Diyarbakır tarafı da çok bilir bu otu. Hatta Siirt’te bunun turşusu bile kurulur. Biz bunun böreğini yemezsek, bu kış yaşamayacak gibi hissederiz” diyerek otun önemine dikkat çekti.
Muhabir : Aylin KİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)