Niğde Anadolu Haber mikrofonlarına konuşan 15 yıllık karpuzcu Necmi Salcan, kaliteli karpuzun nasıl anlaşılacağını anlattı. Salcan, "Ucuz karpuz almak isteyenler lezzetten vazgeçer. Kalite, fiyatla doğru orantılıdır" dedi.
Necmi Salcan, kaliteli bir karpuzun fiyatından anlaşılabileceğini belirterek, "Ucuz karpuz alanlar genellikle lezzetsiz ve kabak aşısı karpuzlarla karşılaşıyor. Niğde'de kaliteli karpuz yemek isteyenler beni bulur. Pazar ve marketlerde 5-7 TL'ye satılan karpuzlar orijinal değildir. Bizim sattığımız karpuzlar orijinal çekirdek karpuzudur ve kalitesi fiyatından bellidir" dedi.
Karpuz seçerken rengine ve sesine dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Salcan, "Karpuzun sesi ve rengi de bir göstergedir, ancak en iyi kaliteyi tatmadan anlayamazsınız. 5 TL’ye aldığınız bir karpuzdan tat beklemeyin" diye ekledi.
Niğde'de karpuz fiyatlarının değişken olduğunu ifade eden Necmi Salcan, "Pazarda 7-8 TL’ye, marketlerde ise 10 TL’ye karpuz bulunuyor. Kaliteli karpuz yemek isteyenler ise biraz daha fazla ödemeyi göze almalı. 15 TL’ye sattığımız orijinal karpuzlar tarladan sofralara geliyor" dedi.
Necmi Salcan, gerçek karpuzun nasıl anlaşılacağına dair de ipuçları verdi.
Salcan, "Orijinal karpuzun kabak aşısı karpuzdan farkı, lezzeti ve aromasıdır. Kesildiğinde içi kırmızı ve sulu olmalı, kokusu keskin ve hoş olmalıdır" şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)