• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

KAPADOKYA'YA AKIN ETTİLER


Gökyüzü severleri, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen ‘Perseid meteor yağmurunu’ izleyecek için Kapadokya’ya akın ettiler. Yollarda uzun kuyruklar oluşurken, aralıklarla gökyüzünden geçen meteorlar vatandaşların heyacanlanmasına sebep oldu.

KAPADOKYA'YA AKIN ETTİLER

Gökyüzü severleri, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen ‘Perseid meteor yağmurunu’ izleyecek için Kapadokya’ya akın ettiler. Yollarda uzun kuyruklar oluşurken, aralıklarla gökyüzünden geçen meteorlar vatandaşların heyacanlanmasına sebep oldu.
Perseid meteor yağmurunun en yoğun olacağı günlerden 12-13 Ağustos’ta vatandaşlar Kapadokya bölgesinin seyir tepelerinde yoğunluk gösterdi. Yoğunluktan dolayı yollarda araç kuyrukları meydana geldi. Kapadokya bölgesini gezmeye gelen yerli turistler de Kapadokya bölgesinde bulunan çeşitli vadilere çadır kurarak gökyüzündeki meteor geçişlerini izledi.
Yalova’dan Kapadokya bölgesine tatil için gelen Ahmet Gönülalan yaptığı konuşmada “Bu günde Kapadokya bölgesini gezmeye ve Festivalleri izlemeye gelmiştik. Aynı zamanda bu gün meteor yağmurları da var. Meteor yağmurlarını izlemek için Kapadokya bölgesine çadırımızı da kurduk. Gece meteor yağmurlarını, sabah da gün doğumunda balonların görsel şölenini seyredeceğiz. Bildiğiniz gibi Kapadokya bölgesinde balonlar var. Balonlar nasıl yeryüzünün şenlikleri ise, meteor yağmurları da gökyüzünün şenlikleri.” sözlerini dile getirdi.

Yeryüzü ve gökyüzü şölenlerine şahitlik etmek için Kayseri’den Kapadokya bölgesine gelen İbrahim ve Tuğba Yüce çifti de yaptıkları konuşmada “Bu günkü festival için Kapadokya bölgesine geldik. Gecede bu meteor yağmurlarını izlemek istiyoruz. Çadırımıza yatarak gökyüzündeki görsel şöleni izlemek istiyoruz. Sabahın erken saatlerin de ise Kapadokya’nın görsel şöleni olan balonları seyredeceğiz.” diye ifade ettiler.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KREİKEN GÖZLEMEVİ'NDEN İZLEDİLER

Perseid meteor yağmurun çıplak gözle gözlemlenebildiği  gece vatandaşlar bu görsel şöleni izlemek için uygun yerlere rağbet gösterdi. Başkent Ankara’da şehir ışıklarından uzak yerler ise bugün en çok ziyaret edilen noktalar arasında yer aldı. Bazı vatandaşlar ise bu astronomik olayı gözlemleyebilmek için Ankara Üniversitesi Kreiken Gözlemevi’nde toplandılar. Burada görevliler tarafından gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. Görevliler ile birlikte vatandaşlar teleskop ile gökyüzünü inceledi ve görevliler sunum yaptı.

Rasathaneye bu olayı gözlemlemek için gelen Çiğdem Demir, “Bugün meteor yağmurunu izlemeye geldik. Böyle bir yer olduğunu da yeni öğrendik. Böyle bir imkan olduğunu öğrenince hemen koşup geldik. İnşallah güzel bir gün geçiririz. Biraz gördüm az önce. Çok kalabalık burası. Daha önce böyle bir şeyi izlemek nasip olmadı hep kaçırmıştım öncesinde. Güzel bir an. İnsan kendini kaptırıyor. Uzaya ve yıldızlara baktığınız zaman ne kadar küçük olduğunuzu hissediyorsunuz. Hem insanlar ve şehirden uzak olmakta ekstra keyif verici. O yüzden böyle anlar insanların huzurlu olduğu anlardır.” dedi.
Çocuklarda bu ana tanıklık etmek için Rasathane geldi. Rasathaneye meteor yağmurunu izlemek için gelen 9 yaşındaki Mehmet Çağan Kemaloğlu ve arkadaşı, “Heyecanlı oluyorum. Her an bir meteor kayacak mı diye gökyüzünü gözlerimle tarıyorum. Bugün birkaç tane gördük. Kuyruklu yıldızlar, takım yıldızları atmosfere giren şeylere de bakıyoruz. Bir an kayacak ve üstümüzden geçecek diye bekliyoruz. Bugün heyecanlıyız.” diyerek heyecanlarını dile getirdiler.
Gözlemevi'nden meteor yağmurunu gözlemlemek için İstanbul’dan gelen Hasan Bayrak, “Bu anı yaşayabilmek için İstanbul’dan geldik. Arkadaşlarım ile beraber geldik. Daha önce böyle bir an yaşamamıştık. Şu an heyecanlıyız ilk defa böyle bir şey göreceğiz. Az önce bir tane gördük sanırım kırmızı beyaz yanıp sönüyordu. Hep beraber arkadaşlarımız ile eğlenmeye geldik" dedi. 

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans