Hükümetin 100 milyar liralık tasarruf hedefi doğrultusunda alınan kararlar, özellikle dar gelirli kesimin sırtına yükleniyor eleştirileriyle karşılanıyor.
Hükümetin 100 milyar liralık tasarruf hedefi doğrultusunda alınan kararlar, özellikle dar gelirli kesimin sırtına yükleniyor eleştirileriyle karşılanıyor.
Şirketlere ve üst düzey kamu görevlilerine getirilmeyen kısıtlamaların, çalışanların servis hizmetlerini kapsadığı belirtiliyor. Ancak kamu çalışanlarının servis hizmetlerinin kaldırılmasına yönelik kararın yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor. Bu konuda kararın kurumların inisiyatifine bırakılacağı belirtiliyor.
Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu personel servislerinin kaldırılması kararı, geniş çapta eleştirilere neden oluyor. Sendikaların toplu sözleşme haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davaların ardından, iktidarın bu kararı yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.
SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERİYOR
Karar.com’un haberine göre, Servis uygulaması, 2015 yılından bu yana toplu sözleşmelerle güvence altına alınmış ve Türkiye genelinde 120 bin memurun yararlandığı bir hak olarak biliniyor. Ancak 13 Mayıs'ta açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararı, memurların tepkisine neden olmuş ve sendikaları harekete geçirmişti.
Yeni düzenlemeyle birlikte, servis uygulamasının devam edip etmeyeceği kararı kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılabilir. Bu da memurların ulaşım sorunlarını çözmek için farklı çözümler üretebilecekleri anlamına geliyor.
MEMURLAR TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANDI
Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde, toplu taşıma imkanlarının yetersizliği ve mesai saatlerinin yoğunluğundan dolayı servisler, memurlar için önemli bir ulaşım alternatifi durumunda. Bu nedenle, servislerin kaldırılması kararının gözden geçirilmesi, memurlar tarafından olumlu bir şekilde karşılanıyor.
Muhabir : HABER MERKEZİNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)