• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Kadın Girişimler Dikkat! Son Tarih 15 Kasım


Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ için başvurular başladı.

Kadın Girişimler Dikkat! Son Tarih 15 Kasım

 

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ için başvurular başladı. Garanti BBVA’nın Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ortaklığıyla düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 15 Kasım.


5 FARKLI KATEGORİDE YARIŞILACAK
Garanti BBVA’nın Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ortaklığıyla düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda  5 farklı kategori bulunuyor. Yarışma, ödülünün 200 bin TL olduğu ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’, birinci yarışmacılara 150 bin TL ödül verilecek olan ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi’, Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi, Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi ile ‘Türkiye’nin Kadın Kooperatifi’ kategorilerinde gerçekleşecek.

17’ncisi düzenlenen yarışmaya bu yıl eklenen ‘Türkiye’nin Kadın Kooperatifi’ kategorisinde, kadınlar tarafından kurulan ve işletilen, kadınlar üzerinde ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan olumlu etkiler yaratma odaklı çalışmalar yapan kadın kooperatifleri yarışacak.

KAYA: KADIN GİRİŞİMCİLERİN BAŞARI HİKAYELERİNİN
DUYULMASINA DESTEK OLUYORUZ 
Yarışma hakkında konuşan Garanti BBVa Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, Garanti BBVA olarak, sürdürebilir ekonomik ve toplumsal kalkınma içerisinde kadın bireylerin güçlenmesine, içlerindeki potansiyelin farkına varmalarını, sağlamak amacıyla uzun yıllardır çalışıp, çabalıyoruz ifadelerini kullandı.  

Kaya, Kadın Girişimci Programlarının Türkiye’de öncü olduğunu vurgularken, 17 yıldır kadın girişimciliğinin ve kadının iş hayatında bulunmasını desteklemek amacıyla pek çok ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Kadınlara verilen desteklerin Finansman sağlama, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma başlıkları altında 4 temel konu üzerinde ele aldıklarını aktaran Kaya, mevcut duruma sürdürülebilir destek sağlandığına inandıklarını söyledi. 
Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, 2007 yılından beri gerçekleştirilen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla, kadınlara destek olduklarını ve önlerinde bulundukları engelleri kaldırdıklarını, bu şekilde de motivasyon kaynağı olduklarını belirtti.

“BİR ÇOK KADININ HAYATINA DOKUNDUK”

Toplamda 43 bin başvuruyla büyük bir topluluk ortaya çıktığını aktaran Kaya, bu toplulukla bir çok kadının hatatına dokunduklarını ifade etti.  
Kaya açıklamalarına, “2007’den bu yana kadın girişimcilerin el attığı her işte başarısının katlanarak arttığını gördük. Kadın girişimciler sadece yarışmaya başvurarak bile büyük kazanım elde ediyor. Bu adımla büyük bir cesaret ve özgüven örneği gösteriyorlar. Cesaretleri de işlerini geliştirme konusunda motivasyonlarını arttırıyor, böylece işlerine ve ekonomiye daha fazla katkı sağlıyorlar. Yıllar içinde gördük ki yarışmamıza başvuran pek çok kadın girişimci, işini büyütürken, kadınların istihdamını destekliyor, sosyal fayda sağladığı projelerle etki alanını genişletiyor. Bir kadına bile ulaşmak ve dayanışma içinde olmak çok önemliyken birlikte büyük bir ekosistem oluşturduk” şeklinde devam etti.

“AİLEMİZİN BİR PARÇASI OLMAYA DAVER EDİYORUZ”
Anadolu’da kısıtlı ve yetersiz imkanlarla çok büyük işler başaran ve bulundukları bölge de istihdama katkıda bulunan kooperatiflerinin olduğunu aktaran Kaya, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla kadınları cesaretlendirmek, başarı hikâyelerinin kitleler tarafından bilinmesine, tanınmasına ve de örnek alınmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 17’nci yılında yarışmamıza yeni bir kategori eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Anadolu’da kısıtlı imkânlarla çok büyük işler başaran, bulundukları bölgenin istihdamına, gelişimine sürdürülebilir katkı sağlayan kadın kooperatiflerimiz bulunuyor. Biz de kadınların birlikte üreterek güçlendiği, fark yaratan çalışmalara imza atan ve sayıları sürekli artan kooperatifleri motive etmek amacıyla ‘Türkiye’nin Kadın Kooperatifi’ kategorisini hayata geçirdik. Bu yıl ilk kez ödül vereceğimiz kategoriye gelecek başvuruları heyecanla bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken kadının güçlü ve her anlamda eşit olması daha da önem kazandı. Dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılında başarısıyla kadınlara ilham olmak isteyen kadın girişimcileri ve kooperatifleri yarışmamıza ve ailemizin parçası olmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.  

Muhabir : DHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans