• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

İŞTE DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKELERİ! PEKİ TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA


Kişi başına düşen GSYİH'ye (Gayri safi yurtiçi hasıla) göre dünyanın en zengin ülkeleri. Kişi başına ortalama bir ekonomik veriler genellikle bir ülkenin yaşam standardının ve ekonomik refahının bir göstergesidir. Enflasyon oranları ve yerel ürünlerin maliyetleri de bir ülkenin ne kadar zengin olduğuna dair bir fikir verir. Peki bu sırlamada Türkiye kaçıncı sırada yerini alıyor?

İŞTE DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKELERİ! PEKİ TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA

Kişi başına düşen GSYİH'ye (Gayri safi yurtiçi hasıla) göre dünyanın en zengin ülkeleri. Kişi başına ortalama bir ekonomik veriler genellikle bir ülkenin yaşam standardının ve ekonomik refahının bir göstergesidir. Enflasyon oranları ve yerel ürünlerin maliyetleri de bir ülkenin ne kadar zengin olduğuna dair bir fikir verir.

Dünyanın En Zengin Ülkeleri 2023 yılı itibarıyla Türkiye ekonomisi nominal  GSYİH'ye göre dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın ise en büyük 7. ekonomisidir.


İrlanda

Listenin 1 numarasında İrlanda yer alıyor. IBM, Microsoft, Apple ve Google gibi birçok büyük şirket, ülkedeki düşük vergilerden yararlanmak için ofislerinden birini İrlanda'da açmayı tercih ediyor. Bilişim, tekstil, gıda ve eczacılık buradaki başlıca endüstri sektörüdür.


iirrrrrrrrrrr.jpeg


Lüksemburg

Küçük ve denize kıyısı olmayan Avrupa ülkesi dünyanın en zengin ikinci ülkesi. Lüksemburg vatandaşları ücretsiz kamu sağlık hizmetlerinden, eğitimden ve toplu taşımadan yararlanmakta. Aynı zamanda İrlanda gibi bir vergi cenneti olan Lüksemburg, Amazon ve Skype gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Ülke aynı zamanda dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biri ve bu da zenginliğine katkıda bulunuyor.



lük.jpg


Singapur

Singapur, Asya'nın önemli finans merkezlerinden biridir. Stratejik konumu, etkili ekonomi politikaları ve yüksek yaşam standartları, Singapur'u zengin ülkeler arasında üst sıralara taşıyor. Ayrıca bilim ve teknolojiye yapılan yatırımlar, ülkenin rekabet gücünü artırarak ekonomik büyümeye yardımcı oluyor.

sinnn.jpg


Katar

Zengin petrol ve doğal gaz rezervleri, ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor ve kişi başına düşen milli gelirini artırıyor. Aynı zaman da Katar'ın altyapı yatırımları, finansal hizmetler ve turizm sektöründeki gelişmeler de ekonomik zenginliğinin artmasında önemli etken.


kattttttttttttt.jpg



Makao

Ekonomisi büyük ölçüde turizm ve eğlence endüstrilerine dayanıyor. Kumarhaneler ve turizm gelirleri, Makao'nun ekonomik başarısının temelini oluşturuyor. Düşük vergi oranları ve serbest piyasa politikaları da ülkenin ekonomik büyümesinde önemli ölçüde etkilidir. 


makkk.png


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)

Petrol gelirlerinin yanı sıra, Dubai ve Abu Dabi gibi şehirleriyle turizm ve finans sektörlerinde de önemli bir konuma sahiptir. Yüksek gelir seviyesi, düşük vergi oranları, serbest ticaret politikaları ve uluslararası yatırımcıları çekmek için oluşturulan özel ekonomik politikalar BAE'nin ekonomik zenginliğine zenginlik katıyor.


dubb.jpg


İsviçre

Finans, farmasötik, kimya ve teknoloji endüstrileri ekonomisinin güçlü olmasında etkilidir. Stabil politikası, güçlü bankacılık sistemi ve yenilikçi iş ortamı, İsviçre'yi küresel ekonomide mihenk taşı haline getiriyor. Yüksek yaşam standartları, eğitim sistemi ve kaliteli sağlık hizmetleri de İsviçre'nin ekonomik başarısının temelini oluşturan etmenlerden.


isss.JPG


Norveç

Norveç'in petrol, doğalgaz, denizcilik, balıkçılık ve yenilenebilir enerji gibi sektörlerdeki başarısı da ekonomik zenginliğinin temelidir.



norr.jpg


Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en büyük ve en güçlü ekonomilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Yüksek milli gelir seviyesinin arkasında çeşitli sektörlerdeki güçlü ve dinamik ekonomisi, girişimcilik ruhu ve serbest piyasa ekonomisi bulunuyor.


Dünyanın En Zengin Ülkeleri 2023 yılı itibarıyla Türkiye ekonomisi nominal  GSYİH'ye göre dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın ise en büyük 7. ekonomisidir.



Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans