Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan İŞKUR Gençlik Programı'ndan bugüne kadar 82 bin 570 öğrencinin faydalandığı açıklandı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, üniversite öğrencilerinin mezuniyetleri sonrasında iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı hayata geçirildi. Program, geçen ay başlatıldı. Genç istihdamının artırılması hedefiyle düzenlenen program, 127 kamu üniversitesiyle işbirliği içinde yürütülüyor. Program çerçevesinde öğrenciler, hem teorik eğitimlerini devam ettiriyor hem de belirli alanlarda çalışarak iş gücü piyasasına hazırlanma imkanı buluyor. Programa başvurular İŞKUR Gençlik Platformu, mobil uygulama, e-Şube, Alo170 hattı ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri üzerinden yapılabiliyor.
PROGRAMA 437 BİN BAŞVURU YAPILDI
İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, İŞKUR Gençlik Programı'na bugüne kadar toplamda 437 bin 215 öğrenci başvuru yaptı. Üniversitelerde çekilen kuralar sonucunda 82 bin 570 öğrenci programdan yararlanma hakkı kazandı. Programa en çok başvurunun yapıldığı il Ankara oldu; bu ili sırasıyla İzmir, İstanbul, Konya, Sivas, Erzurum, Kayseri, Antalya, Samsun ve Eskişehir izledi.
PROGRAM FALİYETLERİ VE ÖĞRENCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER
Program kapsamında öğrenciler, sürdürülebilir kampüs, altyapı, sosyal/kültürel etkinlikler, akademik/idari destek, toplumsal hizmet işbirliği, öğrenci gelişim/uyum ve dijital dönüşüm gibi çeşitli faaliyet alanlarında çalışma fırsatı buluyor. Haftada en az 1, en fazla 3 gün işbaşı yapabilen öğrencilere günlük 1083 lira nakdi destek sağlanıyor. Ayrıca öğrencilerin genel sağlık sigortası ile iş kazası/meslek hastalığı sigortaları İŞKUR tarafından karşılanıyor ve program kapsamında çalışmaları, sigortalı başka bir işte çalışmalarına engel teşkil etmiyor. Program süresince öğrencilere bireysel danışmanlık hizmeti verilmekle birlikte, iş arama teknikleri, finansal okuryazarlık, öz geçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler sunularak iş gücüne katılım süreçleri destekleniyor.
Muhabir : AANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)