Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak hem yaralanmalara hem de hijyen kurallarına dikkat çekti.

Kurban kesimlerinin mutlaka ehil kişiler tarafından ve uygun alanlarda yapılması gerektiğini belirten İnan, her yıl bayram süresince çok sayıda kesim kaynaklı yaralanma vakasıyla karşılaşıldığını hatırlattı.
İNAN, HİJYEN VE ET TÜKETİMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Kesim sırasında hijyenin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. İnan, “Kesim sırasında kullanılan aletlerin temizliği, eldiven kullanımı ve kişisel hijyen, hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Bayramda yoğun olarak tüketilen kırmızı et konusunda da uyarılarda bulunan İnan, özellikle kronik hastalığı bulunan bireylerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
İnan, “Kolesterol, tansiyon, şeker ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşlarımız et tüketimini ölçülü yapmalı. Ayrıca kurban etinin hemen değil, dinlendirildikten sonra tüketilmesi sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olacaktır” dedi.
Dr. İnan, açıklamasının sonunda tüm vatandaşlara sağlık ve huzur dolu bir bayram geçirmeleri dileğinde bulundu.
Muhabir : BültenNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)