• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Hepimiz Birer Eğitim Neferiyiz


Hürriyetçi Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen tanışma, kaynaşma ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Hepimiz Birer Eğitim Neferiyiz

Hürriyetçi Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen tanışma, kaynaşma ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. 

Öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuklara Hoş geldiniz" diyen Hürriyetçi Eğitim-Sen Niğde İl Temsilcisi Yiğit Göregen, "Sizlerle aynı kutlu mesleği yapıyor olmak bir yana aynı kutlu yolda yürüyor olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

SÖZÜMÜZ İSE EMANETİNİZ EMANETİMİZDİR

Başöğretmen Gazi Musta fa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda yürümeye devam edeceklerini dile getire Göregen,"Başöğretmenimize ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrosuna sözümüz ise emanetiniz emanetimizdir, rahat uyuyunuz. Hür yürekler ailesi olarak Cumhuriyetimizin Eğitim ordusunda yer almanın şerefinden zerre kadar taviz vermeden Vatanın azizliğini, Milletin namusunu, Bağımsızlık onurunu ve Bayrağımızın kutsiyetini yeni nesle anlatmaya ve öğretmeye devam edeceğiz. Sendikamızın Niğde de ilk üyesinden itibaren yolumuza taş koymaya türlü engeller çıkartmaya kalkışanlar oldu. Bir avuçlar dediklerinde Kürşad'ın kırk çerisiydik. Yönetimleri bile olmaz denildiğinde yüzleri aşmıştık. Çeşitli oyunlarla hala bizlere engel olmaya çalışıyorlar. Bizdeki onuru, gururu ve Hürriyet sevdasını parayla satın alacaklarını zannederek yanılıyor ve yanıltmaya çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki bizim parayla, makamla, iltimasla, siyasetle, şahsi menfaatle işimiz olmaz olamaz. Bilmiyorlar ki bizim gönüllerimiz, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşama sevdalısıdır" diye konuştu. 

HAKTAN VE İNSANİYETTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ 

Öğretmenlik meslek kanunu çıktığında sendikamsı yapıların kör, sağır, dilsizi oynarken kendilerinin bakanlığın kapısında eylemde olduklarını ifade eden Göregen, "Niğde'de promosyon oyununu gündeme getirdiğimizden altı ay sonra uyandı sendikacılık oynayanlar. Eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntıları İçin Ankara meydanlarına çıktığımızda, mektup yazma derdinde olanlar vardı. Eğitim çalışanlarına şiddetin karşısında durduğumuzda, birileri dut yemiş bülbüle dönmüştü. 76. maddeden yapılan atamalar, mülakatlar kul hakkı yemektir derken dün kara dediklerine bugün ak diyenler 3-5 atama yaptırmak için kapı kulu olanlar bizleri ve bizlerin sahip olduğu değerleri asla anlayamayacaklardır. Burada önemli bir hususu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin bütün paydaşları yürütüldüğü, bir ayağının eksildiğinde büyük sıkıntılar ile çıktığı aşikardır. Bu bağlamda Öğretmen olmayan eğitim çalışanlarının da yürüttüğü kutlu hizmeti düşünerek, eğitim öğretim ödeneği ve benzeri haklardan tüm eğitim çalışanlarının yararlanması gerektiğine inanıyoruz. İdareci, öğretmen, şef, memur, hizmetli hepimiz birer eğitim neferiyiz. Biz hür yürekler olarak, eğitim çalışanları için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Sağ elimize güneşi sol elimize ayı verseler yine de doğruluktan, dürüstlükten, haktan ve insaniyetten asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans