yandex
Grip Salgınlarına Karşı Konyalıların Tercihi: Doğal Turşu ve Turşu Suyu
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Grip Salgınlarına Karşı Konyalıların Tercihi: Doğal Turşu ve Turşu Suyu


Artan grip vakaları sonrası bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar turşuya yöneliyor. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, turşu ve turşu suyunun boğaz ağrısından öksürüğe kadar birçok faydası olduğunu belirtiyor.

Grip Salgınlarına Karşı Konyalıların Tercihi: Doğal Turşu ve Turşu Suyu
Görsel Kaynağı :
İHA

Kış aylarında artan grip vakaları, vatandaşları bağışıklıklarını güçlendirmek için doğal yöntemlere yöneltti. Özellikle turşu ve turşu suyu, gribal enfeksiyonlarla mücadelede halkın tercih ettiği besinlerin başında geliyor. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, turşu ve turşu suyunun sağlık açısından faydalarına dikkat çekerek, özellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikayetlerde etkili olduğunu belirtti. Kozan, “Mevsim geçişleriyle birlikte grip vakaları arttı, okulların açılmasıyla bu durum daha da yaygın hale geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotik içeriğe sahip doğal turşu ve turşu suyunun tüketilmesini öneriyoruz” dedi.

Kozan, turşu yapımının püf noktalarını paylaşarak, “Turşunun kurulma aşamasında kullanılan suyun doğru ayarlanması lezzetin temelini oluşturur. Fabrikasyon değil, el yapımı turşular üretiyoruz ve yüzde yüz doğal malzemeler kullanıyoruz. Özellikle sarımsak turşusunu doğal antibiyotik olarak tavsiye ediyoruz” diye ekledi.

Klasik turşu çeşitlerinin yanı sıra bamya, kapari, erik ve sarımsak gibi farklı turşular da ürettiklerini belirten Kozan, bu turşuların şeker hastalığı ve MS gibi kronik rahatsızlıklara da faydalı olduğunu iddia ediyor.

Konya’da unutulmaya yüz tutmuş turşu kültürünü canlandırmayı hedefleyen Kozan, “Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerin hastalıklara daha çabuk yakalandığını gözlemliyoruz. Doğal turşu, bu bağlamda önemli bir destekleyici” ifadelerini kullandı.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans