• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

GENÇLER PATİLİ DOSTLARA EL UZATTI


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin özverili gençleri, 2018 yılında kurdukları Hayvan Dostları Kulübü (HAYDOK ) ile kampüs içinde yaşayan patili dostlara uzanan bir el olmaya devam ediyor.

GENÇLER PATİLİ DOSTLARA EL UZATTI

Hayvan Dostları Kulübü, altı yıldır faaliyet göstererek, hayvanların beslenmelerinden sağlık kontrollerine, kısırlaştırma işlemlerinden sahiplendirilmelerine kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. 200’ye yakın üyeden oluşan Kulübün amacı, kampüs içinde yaşayan hayvanların beslenmelerini sağlamak, barınmalarını temin etmek, sağlık kontrollerini yapmak ve sahiplendirilmelerine yardımcı olmak.

Kulüp Başkanı, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Sümeyye Özden, kulübün haftalık faaliyetlerini yönetiyor. Özden, kulüp üyeleriyle birlikte, düzenli olarak kampüs içinde bulunan mama ve su noktalarını doldurarak hayvanların ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu gönüllülerin amacı, sokak hayvanlarına destek sağlamak ve insanları hayvan refahı konusunda bilinçlendirmek.

ONLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin kampüsünde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Hayvan Dostları Kulübü, bütün köpekler ve kedilerin kısırlaştırılması ve aşılanması gibi önemli adımlar atarak, hayvanların refahını artırmaya odaklanıyor. Kulüp üyeleri, gönüllü gençlerden oluşuyor ve hiçbir karşılık beklemeden, sadece hayvanların iyiliği için çalışıyorlar.

Kulüp başkanı Özden, yaptığı açıklamada, kulübün misyonunu ve hedeflerini açıkladı. "Ben ve ekip arkadaşlarım bunu bir görev olarak benimsedik. Birçok projede yer aldık faydalı olmaya devam ediyoruz. Onlar bizim çocuklarımız, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve herkesi bu sorumluluk bilincine davet ediyorum" dedi.

HEPSİNİN AYRI BİR HİKÂYESİ VAR

Özden, ayrıca kampüs içindeki hayvanların saldırgan olmadığını ve sevgiyle büyütüldüklerini vurguladı. Ancak, kampüs içine giren hızlı araçlar yüzünden birçok hayvanın hayatını kaybettiğini ve bazılarının sakat kaldığını belirten Özden, bu durumun, bazı hayvanların arabalara karşı tepkili olmasına neden olduğunu ifade etti. Hayvanların kimseye asla zarar vermediğini, sadece sevgi ve ilgi görmek istediklerini dile getiren Özden, "Onların tek derdi sevgi görmek. Onları arabalara havlıyorlar diye veya vücutları büyük diye şikâyet etmeyin, görünüşlerinden dolayı saldırıyor damgası görmek onlara haksızlık, hepsinin bir ismi var, hepsinin bölgesi ayrı, hikâyeleri ayrı, kampüs onların evi burada çok mutlular" dedi.

BİZ YOKSAK, ONLAR YOKLAR

Özden, kulübün çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında şunları paylaştı: "Bütün olumsuzluklara rağmen, biz el ele vererek her şeyin üstesinden geliyoruz. Biz yoksak, onlar yoklar. Biz bu yola yaşamak güzeldir yaşatmak daha güzeldir diyerek çıktık" 

Özden, kendi mezuniyetinin ve kulüp görevini devredeceği arkadaşının geleceğe dair umutlarını da dile getirdi: "Benden önceki dönem görev yapmış mezun olmuş diğer arkadaşlarım gibi, bir gün ben de bu üniversiteden mezun olacağım. Yerime yetiştirdiğim başka bir arkadaşım gelecek ve ben eminim ki o da görevini layığıyla yerine getirecektir" dedi. 

Özden ayrıca, kulübün çalışmalarına destek veren isimlere teşekkürlerini iletti: "Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'ya ve beraberinde bizden desteklerini esirgemeyen çok kıymetli öğretim görevlilerimize teşekkürlerimi borç bilirim. Ayrıca, çocuklarımızın kısırlaştırılması ve tedavilerinde bizden desteklerini esirgemeyen Niğde Belediyesi Barınak İşleri Müdürü Tunç Bilgin’e ve Veteriner Hekimi Kevser Ünal’a, çocuklarımızla özel olarak ilgilenen Yaşam Pet Veteriner Kliniği Hekimleri Kürşat Boran, Dilan Aksoy, Emre Eralp ve Hasan Kerem Boran'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum." 

Özden kendilerine destek olan herkese minnettarlık duyduklarını ifade ederken, çocuklarının sağlığı ve refahı için verdikleri emeklerin önemini bir kez daha vurgulayarak, gelecekte de kampüs içinde ve dışında aktif bir şekilde faaliyetlerini devam ettireceklerini belirtti. 

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans