• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Gebeliğin İlk 3 Ayındaki Problemler ve Tüp Bebek Süreci Hakkında Bilgilendirme


Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Üreme Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Cevat Rıfat Cündübey, gebelikte sık karşılaşılan problemler ve tüp bebek süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gebeliğin İlk 3 Ayındaki Problemler ve Tüp Bebek Süreci Hakkında Bilgilendirme
Görsel Kaynağı :
İHA

Doç. Dr. Cevat Rıfat Cündübey, gebeliğin ilk üç ayında sıkça karşılaşılan problemlerden birinin kanama ve lekelenme olduğunu belirterek, "Bu durumu düşük tehdidi olarak değerlendiriyoruz. Ancak hastalarımızın bu durumlarda panik olmaması gerekiyor" dedi. Gebelik sürecinde özellikle tüp bebek yöntemiyle elde edilen gebeliklerin hem aileler hem de hekimler için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Cündübey, tüp bebek tedavisinin zorlu ve zahmetli bir süreç olduğunu ifade etti.

Tüp Bebek Süreci ve İlk Takipler

Doç. Dr. Cündübey, tüp bebek sürecinin embriyo transferi sonrası yaklaşık 10-12 gün sonra yapılan Beta HCG testi ile başladığını ve bu testin pozitif çıkması durumunda kan değerlerinin düzenli artışının takip edildiğini belirtti. İlk ultrason kontrolünün, gebelik kesesinin görülmesi için yapıldığını ve daha sonra kalp atışlarının duyulmasının beklendiğini söyledi. Gebeliğin ilk üç aylık döneminde kanama ve lekelenme problemlerinin sıkça karşılaşıldığını vurgulayan Cündübey, tüp bebek hastalarında da bu problemlerin görülebildiğini belirtti.

Kanama ve Lekelenme Durumunda Yapılması Gerekenler

Doç. Dr. Cündübey, kanama ve lekelenme durumlarında hastaların panik yapmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tür şikayetlerde hastalarımızın hekimleriyle iletişime geçmesi, kanama yoğunluğuna göre tedavideki ilaçların planlanması ve dozlarının ayarlanması sağlanmaktadır" dedi. Gebeliğin başlangıcında kan sulandırıcı tedaviye başlanmışsa, bu tedavilere ara verilebileceğini veya doz değişiklikleri yapılabileceğini belirtti.

İstirahat ve Beslenme Önerileri

Gebelik sürecinde istirahat ve beslenme konularında gelen sorulara da değinen Doç. Dr. Cündübey, sürekli yatak istirahatini önermediklerini belirtti. "Gebeliğin ilk üç ayında bulantı şikayeti sıkça karşılaştığımız bir problemdir. Tüp bebek gebeliklerinde de bu durum yaygındır. Kullanılabilecek ilaçlar, beslenme ve diyet takviyeleri şikayetlerin azalmasına destek olabilir" dedi. Tüp bebek hastalarına özel beslenme önerileri yapıldığını, ancak genel olarak sağlıklı beslenme, bol sıvı tüketimi ve iyi pişmiş et ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Normal Doğum ve Sezaryen Konusundaki Yanlış Anlamalar

Doç. Dr. Cündübey, tüp bebek yöntemiyle gebe kalan hastaların doğum şekli konusunda da bilgi verdi. "Tüp bebekle de gebe kalsa hasta, anne ve bebek için hangisi daha uygunsa bu şekilde bir doğum her zaman tavsiye ettiğimiz bir durumdur. Tüp bebek ile gebe kalan hastalar normal doğum da yapabilir. Eğer bebeğin pozisyonu uygunsa ve annenin doğum kanalı uygun ise normal doğum için herhangi bir problem yoktur" dedi.

Bu bilgiler doğrultusunda, tüp bebek tedavisi gören hastaların gebelik sürecinde dikkat etmeleri gereken hususlar ve karşılaştıkları problemler hakkında bilinçlenmeleri önem arz etmektedir. Doç. Dr. Cevat Rıfat Cündübey'in açıklamaları, tüp bebek sürecinin ve gebeliğin ilk üç ayının daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirilmesine yardımcı olmaktadır.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans