• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Gazeteciler Alanya’da buluştu


Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın üçüncüsü 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleşti.

Gazeteciler Alanya’da buluştu

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın üçüncüsü 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleşti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ev sahipliğinde 32 ülkeden yaklaşık 50 yabancı gazeteci ile Türkiye’den yaklaşık 200 yerel ve yaygın medya mensubunun katıldığı buluşmaya Niğde’den de Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi Şerife Türkeş de katıldı. Küresel Medya Çalıştayı’nın da yapıldığı dev buluşma, çalıştayın ardından Gala Gecesi ve Küresel Başarı Ödülleri töreni ile sona erdi. Alanya EfteliaMarin Otel’de gerçekleşen etkinliklerin 3’üncü günündeki çalıştayda, 200’e yakın yerli ve yabancı gazetecinin katılımı ile ulusal ve uluslararası ölçekte birçok önemli konu gündeme alındı. Simültane tercüme ile İngilizce ve Rusça dillerinde yabancı gazetecilere online çeviri imkanı sunuldu. Çalıştayın son bölümünde KGK seçilmiş kurul ve meclislerinin yaptığı toplantılarda da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla kamu diplomasisine katkı verecek alanlar belirlenerek gerekli planlamalar yapıldı ve 2024 için yol haritası çizildi.

Screenshot_1.jpg

YEPYENÄ° PROJELER 
 

KGK Genel BaÅŸkanı Mehmet Ali Dim baÅŸkanlığında toplanan Yönetim Kurulu ve BaÅŸkanlar Kurulu karma toplantısında, Yaygın Medya Meclis BaÅŸkanvekili Ãœnsal Karabulut, Yerel Medya Meclis BaÅŸkanı Ãœmit Babacan, Dış Medya Meclis BaÅŸkanı ElÅŸadEyvazlı, Genel BaÅŸkan Yardımcıları Bülent Aydemir, SavaÅŸ Çokduygulu, Kahraman Halisçelik, Genel Sekreter Lütfü KarakaÅŸ, Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu, Mali BaÅŸkan Yardımcısı Yakup Aslan, Yönetim Kurulu Ãœyeleri Nalan Yazgan, Hayati Arıgan, Ecem Toplar, Hacı OdabaÅŸ, Ä°brahim Aslan ile Danışma Kurulu BaÅŸkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Denetim Kurulu BaÅŸkanı Yusuf Ziya Çakır, Etik Kurulu BaÅŸkanı Duran Özkan, Onur Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa DoÄŸan, UzlaÅŸma Kurulu BaÅŸkanı Kemal Özdilek, Siyasi Ä°ÅŸler Kurulu BaÅŸkanı Deniz Büstani, Proje GeliÅŸtirme Kurulu BaÅŸkanı Ahmet Külekçi, Dijital Medya Kurulu BaÅŸkanı Tolga Yenigün ve Kültür ve Tarih Kurulu BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman’ın katılımı ile Konsey’in bir yıllık çalışmaları ele alındı. Kamuoyunda oluÅŸan olumlu ve olumsuz algılar ile konseyin gelecek dönem projeleri tartışıldı ve gerekli adımların atılması konusunda karar alındı. Kısa zamanda büyük fedakârlıklarla elde edilen baÅŸarıları gölgelemek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiÄŸi belirtilerek, kamuoyu önünde yapılan haksız ithamlarla ilgili en iyi cevabın daha çok çalışma ve faaliyet yapılması gerektiÄŸi konusunda uzlaşıldı. 

KEMİKLEŞEN SORUNLARA ÇÖZÜMLER ARANDI

Meclis ve Kurul toplantılarından sonra yapılan Çalıştay,15.00'deki Gazze ve KGK kayıpları için 1 dakikalık saygı duruÅŸu ile baÅŸladı. KGK Genel BaÅŸkanı Mehmet Ali Dim açılış konuÅŸmasında mesleki konularda bilgiler verdi ve özellikle Gazze’de yaÅŸanan drama ve gazetecilerin öldürülmelerine dikkat çekerek uluslararası toplumu duyarlı olmaya davet etti. Daha sonra konseye emeÄŸi geçenlere plaketleri takdim edildi. "Åžiddetle Mücadelede Medyanın Önemi ve Ä°ÅŸlevi" konulu panel ile devam eden çalıştayda, Åžiddetle Mücadele (HEGEM) Vakfı BaÅŸkanı Adem Solak, Prof. Dr. Binnur YeÅŸilyaprak ve Doç. Dr. Sultan Özeren KGK’nin paydaÅŸ olduÄŸu projeyle ilgili bilgi verdiler. 

GALA GECESÄ° 

Bu yıl 3’üncüsü yapılan ve yine Lonicera World Otel’in balo salonunda Televizyon Gazetecisi ve KGK Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu’nun baÅŸarılı sunumuyla gerçekleÅŸen Küresel BaÅŸarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduÄŸu Gala Gecesi, Ekotürk TV ile birlikte 24 ayrı TV kanalından canlı yayınlandı. Yerel ve ulusal birçok konuÄŸun protokolde yer aldığı geceye MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman BaÅŸkan ve 23. Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ile Alanya Kaymakam Vekili Orhan Altun, Alanya Belediye BaÅŸkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaattin Keykubat Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet TürkdoÄŸan ve Alanya protokolü tam kadro katıldı. Milletvekili BaÅŸkan gecede bir konuÅŸma yaparak, medyanın önemine deÄŸindi ve KGK için övgü dolu sözler kullandı. BaÅŸkan Yücel de Alanya için yapılan organizasyonun tanıtıma katkısından bahsetti. 

Muhabir : HAMZA TAV
NiÄŸde haber / NiÄŸde Son Dakika Haber / NiÄŸde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans