yandex
Evde Sağlıklı Salça Yapımı ve Saklama Yöntemleri Üzerine Öneriler
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Evde Sağlıklı Salça Yapımı ve Saklama Yöntemleri Üzerine Öneriler


Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Merd, evde yapılan salçanın sağlıklı ve lezzetli olmasının yanında uzun süre güvenle tüketilebilmesi için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını anlattı.

Evde Sağlıklı Salça Yapımı ve Saklama Yöntemleri Üzerine Öneriler
Görsel Kaynağı :
İHA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Merd, evde yapılan salçanın faydalarına ve saklama yöntemlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Salçanın, tüm dünyada yemeklere zenginlik katmasıyla bilinen önemli bir besin kaynağı olduğunu belirten Merd, özellikle ev yapımı salçanın lezzeti kadar sağlığa katkılarıyla da ön plana çıktığını ifade etti.

Merd, domates ve biberin içerdiği A ve C vitaminleri ile minerallerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve salçanın sindirimi destekleyen lif içeriğine sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca domatesin, antioksidanlar açısından zengin olup kalp sağlığını koruyucu ve kanser riskini azaltıcı etkiler taşıdığını belirtti.

Salçanın Doğru Saklanması Önemli Evde yapılan salçanın uzun ömürlü olabilmesi için doğru saklama koşullarının önemine değinen Betül Merd, salçanın oksijene maruz kaldığında bozulabileceğini belirterek şu tavsiyelerde bulundu: "Salçayı cam kavanozlarda, hava geçirmez kapaklarla saklamak bozulmasını önlemek için en iyi yöntemdir. Işığa ve sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalmayan serin ve karanlık bir ortam tercih edilmelidir. Ayrıca kavanozların sterilize edilmesi büyük önem taşır."

Merd, evde yapılan salçaların bir yıla kadar güvenle tüketilebileceğini, ancak en ideal lezzetin 6-8 ay içinde yakalandığını belirterek, tüketim öncesinde bozulma belirtilerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini de ekledi.

Evde Salça Yapımının Püf Noktaları Salça yapımının basit ama dikkat gerektiren bir süreç olduğunu belirten Merd, sebzelerin iyice yıkanarak doğranmasından, uzun süre pişirilmesine kadar tüm aşamaları anlattı. Domates ve biberlerin ezildikten sonra süzülerek pürüzsüz bir kıvam elde edilmesi gerektiğini söyleyen Merd, son aşamada tuz eklenip sıcak halde kavanozlara konulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Ev yapımı salçanın hem lezzetli hem de besleyici olduğunu belirten uzman, bu yöntemlerle mutfaklarda sağlıklı tariflere imza atılabileceğini vurguladı.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans