Niğde’de kasaplarda üretilen sucuklara olan talep artarken, kasaplar bu talebin, et dahil tamamen doğal malzemeler kullanılmasından kaynaklandığını belirtiler. Niğdeli kasap Yunus Emre Çakmak, organik ürünlerden yapılan sucukların ilgi gördüğünü aktardı.
Çakmak, "En iyi sucuk dananın kaburga etinden olur. Ürettiğimiz sucuklar tamamen doğal, fırınlanmamış sucuk. Hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmadan sucuk üretiyoruz. Tabi ki her ustanında kendine göre bazı hazırlama formülleri var. Tüketicilerin damak tadına göre sucuk üretimi yapıyoruz. Niğde’de doğal üretilen sucuklara yoğun bir talep var.” dedi.
Çakmak, el yapımı sucuğun kilosunun 350 ile 400 TL arasında değiştiğini söyledi.
Muhabir : Neslihan BALLI
Yorumlar (0)