• DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13
  • DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Esnaftan Çözüm Bekleyen Park Sorunu: Murat Zeren Caddesi


Çoğunlukla kuyumcu ve döviz bürolarının faaliyet gösterdiği Murat Zeren Caddesi’nde bir türlü çözülemeyen araç parkı sorunu, hem esnafı ve vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Görsel Kaynağı :
Gizem Nur ALPTEKİN

Niğde'deki İstasyon Caddesi olarak bilinen Murat Zeren Caddesi'nde kuyumcu ve döviz büroları, yıllardır çözülemeyen park sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Araçların sıklıkla çift ve hatta üç sıra park yapması, hem esnafın hem de vatandaşların mağduriyetini artırıyor. Esnaf, belediyeden ve yetkililerden çözüm bekliyor.

Esnafın Çözüm Önerileri

Caddede hizmet veren Özer Kuyumculuk çalışanı İlknur Özer, park yerlerinin ücretlendirilmesi ve kısa süreli park uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Özer, "Müşterilerim yer bulamadıkları için rahat alışveriş yapamıyorlar. Park yerleri ücretlendirilip, araçlar yarım saatliğine park edilebilir. Böylece müşteri sirkülasyonu sağlanabilir," dedi.

Koçer Kuyumculuk sahibi Mahmut Koçer de benzer bir sıkıntıyı dile getirerek, park sorunu nedeniyle müşteri trafiğinde ciddi bir azalma olduğunu söyledi. "34 yıllık esnafım, bu uygunsuz parklar yüzünden müşterilerimiz gelemiyor. Özellikle bebek arabası sürenler kaldırım kullanamıyor. Acilen çözüm istiyoruz. Kısa süreli park çözüm olabilir," diye ekledi.

Türkoğlu Kuyumculuğun sahibi Hüseyin Türkoğlu ise sürekli otoparkın kaldırılması gerektiğini vurguladı. "Uzaktan gelen müşterilerimizin arabalarını park edebilmesi için alan gerekiyor. Çift sıraya park izni yok, ancak üç sıra park etmeye çalışanlar oluyor. Park sorunu nedeniyle düğün sezonunda işler daha da sıkışıyor. Belediye ile bu konuyu görüştüm, park yerleri ilk yarım saat ücretsiz, sonrası ücretli olabilir," dedi.

3369_DSC7280.JPG

Belediyeye Çağrı

Esnaf, özellikle yaz aylarında artan düğünler ve gurbetçi vatandaşların gelmesiyle park sorunlarının derinleştiğine dikkat çekiyor. Kuyumcular, park yerlerinin ilk yarım saat ücretsiz, sonrasında ise saatlik ücretli olması gerektiğini, kısa süreli park alanlarının oluşturulmasını ve sürekli park edilen araçların kaldırılmasını talep ediyor.

Vatandaşların Mağduriyeti

Esnaf, park sorunu çözülmediği sürece müşterilerin mağduriyetinin artacağını ve bunun da ticareti olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Caddenin rahat bir şekilde kullanılabilmesi için yetkililerin bu soruna acilen müdahale etmesi gerektiği vurgulanıyor. Belediye ve ilgili yetkililerden bu taleplerin dikkate alınarak, alışverişin rahatça yapılabileceği bir ortam yaratılması bekleniyor.

Niğde esnafı, Murat Zeren Caddesi'ndeki park sorununa çözüm getirilmesini umuyor ve belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyor. İlgili düzenlemelerle birlikte, hem esnafın hem de vatandaşların mağduriyetinin giderileceği düşünülüyor.

3369_DSC7280.JPG image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (1)


Zeliha Yurt
03/08/2024 20:06:40
(DÜŞÜNÜN)...sokak köpekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları oluyor..Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...resmi gazetede kanun çıktı...SOKAK KÖPEKLERİ DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...Yeter...


Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans