Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/section/header.php on line 8
DÜZENEKLİ KIYAFETLERLE EHLİYET SINAVI

DÜZENEKLİ KIYAFETLERLE EHLİYET SINAVI


Görüntülü ve sesli elektronik düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına jandarma operasyon düzenledi.

 Görüntülü ve sesli elektronik düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına jandarma operasyon düzenledi.

Aksaray’da sürücü adaylarına para karşılığı internet, ses ve görüntü sistemli elektronik kıyafet giydirerek ehliyet sınavına sokan 2 kişi jandarmanın düzenlemiş olduğu operasyonla suçüstü yakalandılar.

Jandarma Aksaray’ın Eskil ilçesindeki bir sınav merkezine operasyon düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınan bilgiye göre 2 şahsın ehliyet sınavına girecek sürücü adaylarına görüntü, internet ve ses sistemli özel bir kıyafet giydirerek sınava soktuğu ve sınavda kopya çekildiği bilgisine ulaştı. Bu durum üzerine İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve ilçe jandarma komutanlığı ekipleri Eskil Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde geniş çaplı araştırma ve incelemenin ardında harekete geçti.

Şüphelilerin kimlikleri belirlendi ve ilçede yaşayan R.A. ve Ş.E adlı şüphelileri takibe aldı.1 aylık teknik ve fiziksel takibin ardından şüphelilerin ehliyet sınavına girecek M.E. isimli şahsa özel kıyafet giydirerek sınava göndereceği bilgisi üzerine operasyonu başlattı.

R.A. ve Ş.E. isimli şahısların sınavın yapılacağı merkeze yakın bir yerde araç içerisinde beklediği sırada jandarma ekipleri, M.E. isimli sürücü adayının da merkeze gelerek sınava girmek istediği anda operasyonu gerçekleştirdi

M.E isimli şahsın üzerinde ses, internet ve görüntü düzenekli kıyafet bulunan ve sınava girmeye çalışan sürücü adayı ve bu işi para karşılığında bu işi yapan R.A. ve Ş.E. suçüstü yakalandı.

Sınava giren M.E. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde, giymiş olduğu kazağın göğüs kısmında dışarıdan görünmeyecek şekilde mini kamera, iç kısmına özel olarak saklanmış bir adet ses aktarım düzeneği, iç çamaşırının içerisine özel tasarlanmış bölümde bir adet görüntü aktarım ve bir adet kablosuz internet (wi-fi) cihazı ile kulağına özel olarak yerleştirilen kulak içi kulaklık yakalandı.

R.A. ve Ş.E. isimli şahısların üzerinde ve içerisinde bulundukları araçta yapılan aramalarda ise; 3 adet mobil wi-fi, 3 adet cep telefonu, 9 adet mini gizli kamera, 8 adet kulak içi mini kulaklık, 23 adet mini lityum pil, 4 adet mobil ses aktarım cihazı, 2 adet mobil kamera görüntü aktarım cihazı, 3 adet sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş kazak, 3 adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (atlet), 3 adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (boxer), 2 adet taşınabilir güç kaynağı ve 1 adet telefon bataryası ile şarj aleti bulundu.



Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya