• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Dünya'nın 'Ortak Noktası' Niğde olacak


"Uluslararası Niğde Elma Fuarı" Niğde elmasının dünya çapında tanınmasına katkı sağlaması hedefleniyor

"Uluslararası Niğde Elma Fuarı" Niğde elmasının dünya çapında tanınmasına katkı sağlaması hedefleniyor

Dünya çapında düzenlenen Elma Fuarı’nın 3’ncüsü Niğde’de gerçekleştirilecek.

İtalya ve Çin’de yapılan elma fuarının Üçüncüsü 2 - 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Niğde Belediyesi Fuar merkezinde kapılarını açacak.

Fuar Koordinatörü Fevzi Atasagun, Uluslararası Niğde Elma Fuarına ilişkin bilgi verdi.

Atasagun, Niğde Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada,  Elma fuarına Dünya’nın dört bir yanından katılımcıların geleceğini belirterek, ”Elma fuarı dünyada iki ülke de yapılıyor. İtalya ve Çin. Bunun 3.’sü Türkiye’de Niğde’de yapılacak. Bizim Niğde’yi seçmemizin sebebi Türkiye’de elma üretimi bakımından Niğde’nin en büyük illerden bir tanesi olması ve büyük elma bahçelerinin bulunmasından dolayı biz Niğde’yi bir merkez olarak aldık.” dedi.

IMG_7584.JPG
Fevzi Atasagun

Sektörde faaliyet gösterenlerin bu fuarı kaçırmamaları gerektiğine dikkati çeken Atasagun, şu bilgileri verdi:

“Uluslararası elma fuarını Niğde’de yapıyoruz. Yurtdışında ne kadar elma üreticisi varsa bu fuara katılacak. Fuara yurtdışından 4 tane direkt stant olarak İtalya, İspanya, Hollanda ve Dubai’den firmalar katılacak. Toplam da 140 firma buraya gelecek. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ve sektörün en büyük olan firmaları tamamen burada olacaklar. Hindistan, Kazakistan, Nijerya, Güney Afrika, İran, Malezya, Makedonya, Bosna Hersek, Irak gibi ülkelerden de buraya yoğun şekilde ziyaretçi gelecek.

Gelenlerin hepsi buradaki üreticilerle bağlantı kurmak amacıyla geliyor. Hindistan’dan bu fuara katılacak olanlardan bir ziyaretçilerden birisi fuara geleceğini ve 74 bin ton elma bağlantısı yapmak istediğini söyledi. Bu gelişme muhteşem bir olay. Bu sadece birisinin bize söylediği. Bunun gibi yüzlerce yurtdışından gelen ziyaretçilerimiz var. Bu fuar ülkemize ve aynı zamanda elma sektörüne, ihracat açısından yeni pazarlar bulmak için büyük fırsat. Öte yandan bize burada dediler ki, elma fuarı yap. Biz de dedik ki, elmanın fuarı mı olur. Elmanın festivali olur, elmanın güzellik yarışması olur. Fuar çalışmalarına başlayınca gördük ki,  elma baştanbaşa ayrı bir dünya. İnanılmaz teknoloji var. Teknoloji derken elmayı bahçelerden drone’la topluyorlar. O teknoloji var. Çok teknolojiler var. Fuara İtalya’dan  bir firma gelecek. Elma toplama makinelerini getirecek. Çok değişik makineler getiriyorlar yurtdışından. Hollandalılar da aynı şekilde. Herkes kendi ürettikleri, ülkelerinin büyük makinelerini buraya getirecek ve sergileyecekler. Bu yeni teknolojik ürünler üreticimiz için çok ufuk açıcı olacak.

Özellikle Niğde’de bu sektörle ilgili firmaların bu fuarı değerlendirmelerini ve kaçırmamalarını istiyoruz.  Ayrıca elma üreticilerini, bahçe sahiplerini ve bu sektörle uğraşanların mutlaka bu fuarı gelip görmelerini istiyoruz. Çok büyük bir kazanım ve Türkiye’nin tek elma fuarı. Bunu mutlaka değerlendirsinler.” Şeklinde konuştu.

Fuar Koordinatörü Atasagun, 2 -5 Kasım 2023 tarihleri arasında Niğde’de gerçekleştirilecek olan elma fuarına destek veren, Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör ve NİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan’a teşekkür etti.

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans