Diyetisyen Gizem Güneş, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için soğan, sarımsak ve C vitamini bakımından zengin gıdaların önemine dikkat çekti.
Kış aylarının soğuk yüzü kendini gösterirken, Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve nezle, halsizlik gibi kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenleri Zonguldak’ta açıkladı. Güneş, özellikle soğan, sarımsak ve C vitamini içeren gıdaların önemine vurgu yaparak, sofralarda bu besinlerin eksik edilmemesi gerektiğini belirtti.
Diyetisyen Gizem Güneş, soğuyan havalarla birlikte halsizlik, yorgunluk gibi şikayetlerin arttığına dikkat çekti. Bu gibi belirtilerin temelinde çoğunlukla dengesiz beslenme, stres ve mevsim değişikliklerinin yattığını ifade eden Güneş, “Bağışıklık sistemimizin güçsüzleşmesiyle hastalıklara daha yatkın hale geliyoruz. Bu yüzden özellikle sarımsak ve soğan gibi besinler sofralarımızda yer almalı. Ayrıca zencefil, zerdeçal gibi baharatlar da çorba ve yemeklerimize eklenmeli,” dedi.
Kış aylarında C vitamini içeren turunçgillerin de büyük önem taşıdığını belirten Güneş, portakal, mandalina, greyfurt gibi meyvelerin sabah saatlerinde tüketilmesinin bağışıklık sistemi üzerindeki etkisini artırdığını söyledi. Ayrıca lahana, pırasa ve karnabahar gibi kış sebzelerinin karaciğer dostu olduğunu ve sağlıklı beslenmede önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Son olarak Gizem Güneş, dengeli ve düzenli bir beslenme programının kış aylarında hastalıklardan korunmak için en güçlü kalkan olduğunu belirtti.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)