• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Çocuklarınızı Yaz Hastalıklarından Koruyun


Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Cerit, yaz aylarında çocukların sağlığını koruma konusunda ebeveynleri uyararak, bu dönemde çocuklarda güneş yanığı, ishal, burun kanaması ve isilik gibi sağlık sorunlarının yaygın olduğunu belirtti. Cerit, özellikle havuz ve denizin sık kullanıldığı yaz aylarında ebeveynlerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Çocuklarınızı Yaz Hastalıklarından Koruyun
Görsel Kaynağı :
İHA

Yaz Aylarında Sık Görülen Sağlık Sorunları

Dr. Zeynep Cerit, çocukların yaz aylarında dışarıda geçirdiği zamanın artması ile güneş çarpması, yanık ve isilik gibi rahatsızlıkların daha sık görüldüğünü söyledi. Aynı zamanda, deniz ve havuzların kullanılmasıyla boğulma tehlikesine karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Cerit, “Koşup oynarken düşme ya da çarpmaya bağlı travmalar yaşanabilir. İshal, kusma atakları, böcek, sinek ısırıkları, arı, yılan ve akrep sokmaları yaz aylarında çocuklarda sık görülen durumlardır. Güneş ışınlarına karşı koruma sağlamayı unutmamak gerekiyor” dedi.

Güneş Yanıkları Cilt Kanserine Neden Olabilir

Güneş yanmalarının ciltte kızarma, sıcaklık artışı ve acı oluşturduğunu belirten Cerit, şiddetli vakalarda kabarma, ateş, titreme ve baş ağrısı gibi durumların da görülebileceğini söyledi. “Ultraviyole ışınları, özellikle bir yaşın altındaki bebeklerin cildini olumsuz şekilde etkiler. Tekrarlayan güneş yanıklarının ileride cilt kanserine neden olabildiği biliniyor. Güneş yanığında en iyi tedavi yöntemi korunmaktır” diyen Cerit, çocukların güneşten korunması için alınacak önlemlerden bahsetti.

Güneş Kremleri ve Koruyucu Önlemler

Dr. Cerit, çocukların güneşten korunması için en az otuz koruma faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini belirtti. Bu kremlerin içeriğinde katkı maddesi bulunmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Cerit, kremlerin otuz dakikada bir yenilenmesini önerdi. Cerit, “Bebeğinizi bir ağacın, şemsiyenin veya bebek arabasının gölgesinin altına taşıyın. Güneş yanığını önlemek için boynu gölgeleyen kenarlı şapkaları kullanın. Kolları ve bacakları kaplayan hafif, pamuklu kıyafetler giydirin” dedi.

İshal ve Diğer Yaz Hastalıkları

Yaz aylarında çocuklarda sık görülen sağlık sorunlarından biri olan ishalin, sıcak havalarda enfeksiyon oluşturan virüs ve bakterilerin besinlerde kolayca üreyebilmesi nedeniyle arttığını belirten Cerit, hijyenik olmayan içme sularının da ishale yol açabileceğini söyledi. Ayrıca, çocukların deniz ve havuzlarda yuttukları mikroplu suların da ishal sebebi olabileceğini ekledi.

Ebeveynlere Tavsiyeler

Son olarak, Cerit, çocukların güneş ışınlarının dik olduğu saatler olan sabah on bir ile akşam dört arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti. Çocukların güneşten tamamen mahrum bırakılmaması gerektiğini de söyleyen Cerit, D vitamininin birçok hastalıkta etkili bir koruyucu olduğunu ve güneş koruyucuları kullanmadan önce çocukların en azından kol ve bacaklarının 15-20 dakika güneş ışınları ile direkt temas ettirilmesi gerektiğini vurguladı.


Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans