• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

‘Çocuk Gelin’ olayında soruşturma başlatıldı


Niğde’nin Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirildiğine yönelik sosyal medya paylaşımları üzerine, soruşturma başlatıldı.

‘Çocuk Gelin’ olayında soruşturma başlatıldı

 

Niğde’nin Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirildiğine yönelik sosyal medya paylaşımları üzerine, soruşturma başlatıldı. 

Olayın duyulmasıyla birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Niğde Valiliği çalışma başlattı. 

Zorla evlendirilmeye çalışılan 15 yaşındaki kız çocuğu, bakım tedbir kararı alınarak Niğde Sevgi Evlerinde koruma altına alınırken, 5 kişi gözaltına alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Niğde Valiliği, Niğde Barosu ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCIM) konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

KORUMA ALTINA ALINDI

Zorla evlendirilmeye çalışılan 15 yaşındaki kız çocuğu, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. 

Olayın duyulmasıyla birlikte harekete geçen İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, kız çocuğunu aileden alarak Niğde Sevgi Evlerine yerleştirdi. 

Zorla evlendirmeye çalışılan kız çocuğunun durumunun iyi olduğu ve gözetim altında olduğu öğrenildi. 

5 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

Olayla ilgili 5 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

15 yaşındaki kız çocuğunun, annesi D.Ö babası B.Ö, 21 yaşındaki damat A.Ö, damadın annesi Ş.Ö ve babası S.Ö jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 5 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BAKANLIK OLAYA EL ATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyadaki paylaşımın ardından Niğde İl Müdürlüğü’nün harekete geçtiğini ve 15 yaşındaki kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “15 yaşındaki çocuğumuzun sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair yaptığı paylaşımla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

NİĞDE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde yaşanan zorla evlendirme olayının ardından Niğde Valiliği de açıklama yaptı. 

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada ekiplerin harekete geçirildiği ifade edildi. 

Açıklamada, “Bazı sosyal medya mecralarında; İlimiz Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir.” denildi. 

NİĞDE BAROSU DA TAKİPTE

Niğde Barosu da 15 yaşındaki kız çocuğunun zorla evlendirildiği paylaşımları üzerine hukuki süreç başlattıklarını açıkladı. 

Yapılan açıklamada, “İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve İhbarımız üzerine Kolluk Kuvvetlerince gerekli Araştırma başlatılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verildi. 

UCIM SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞINI DUYURDU

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği de (UCIM) sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. 

UCIM Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Niğde’de 15yaşında çocuğumuzun zorla evlendirileceğini öğrenmemiz üzerine, çocukla iletişime geçilmiş ve kendisinin ilettiği konuma avukatlarımızca kolluk kuvvetleri yönlendirilmiştir. İlçe Jandarma Komutanlığının üstün gayretleri ile çocuğumuz bulunduğu yerden alınmıştır ve Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bakım tedbiri uygulanmak üzere koruma altına alınmıştır. UCIM Niğde İl Temsilciliğimiz ile sürecin takipçisi olacağız.” denildi. 

UCIM Niğde İl Temsilcisi Arzu Şahan da, bu olayın takipçisi olacaklarını aktardı. (MUHARREM TEMEL)

 

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans