• DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13
  • DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Çiftçinin sesi oldu: Karataş’tan flaş çağrı!


Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, üreticilerin her yıl yazı tura işlemine tabi tutularak adeta çaresizlikle imtihan edildiğini vurguladı.

Çiftçinin sesi oldu: Karataş’tan flaş çağrı!

Karataş, Anadolu çiftçisinin her yıl belirsizliğe mahkum edildiğini aktarırken; çay, fındık ve narenciyede olan taban fiyat uygulamasının patateste de geçerli olmasını istedi. 

Çiftçilere destek olunması gerektiğini savunan İl Başkanı Karataş, patates ve elma üreticiler birliği kurulması gerektiğini dile getirdi.

24180963517.jpg

KARATAŞ’TAN TABAN FİYAT ÇAĞRISI!

Türkiye’nin en çok patates üreten kenti Niğde’de üreticilerin çaresiz bırakıldığını ifade eden Karataş,  yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 

“ilimizde tarım ürünleri üretiminde önemli yer tutan yumrulu bitkiler de patates,  meyvede elma, kiraz ve sebzede lahana üreticileri her yıl yazı tura işlemine tabi tutularak adeta çaresizlikle imtihan edilmektedir. Tarım bakanlığı üretimde ve planlama noktasında hiç ortada yok. Fındık,  çay, tütün ve pancarda taban fiyat uygulaması getiren hükümet patateste maalesef taban fiyat vermiyor. Ben soruyorum. Çay, fındık ve tütün kadar patates stratejik ürün değil mi? Çay, fındık ve narenciye olmadan hayatımızı idame ettirebiliriz. Lakin tarla bitkileri ve yumrulu bitkiler olmadan insanlar yaşayamaz ve yem bitkileri olmadan da hayvanlarımız yaşayamaz. Dolayısıyla Anadolu çiftçisi stratejik tarım politikaları noktasında desteklenmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum.  Açın gözlerinizi artık. Ülkemizi ve milletimizi kartel oluşturmuş tarım şirketlerine teslim etmeyin. Çiftçi üretmekten vaz geçerse, yarın çok geç olabilir.” dedi. 

“KÖYLÜ EKMEZ İSE ŞEHİRLİ AÇ KALIR”

Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak "kavgamız vurguncu düzenle olacak" düsturuna uygun siyaset yaptıklarını aktaran Karataş, “Bugün çağın gereklerine uygun planlamasını, pazarlamasını ve teşkilatlanmasını yapamayan tarım politikaları nihayetinde çiftçimizin alın teri el emeği geçim kapısı olan patates ürünümüzü kartel şirketlerinin insafına terk edemeyiz. Kurdukları tezgah üzerine çitçilerimizin alın terini onların tezgahına meze olmasına asla müsaade etmeyiz. Derhal ivedi olarak patates ve elma üreticiler birliği kurulmalıdır. Tıpkı Fisko Birlik, Panko Birlik Marmara Birlik gibi çiftimizi ve ürününü koruyacak taban fiyat uygulaması başta olmak üzere planlama ve pazarlama faaliyetleri noktasında konuşlandırılmalıdır. Bütün çiftçilerimiz ürünlerini birliğe teslim edecek ve bu sayede birliğe teminat yatırmayan hiç bir tüccar ürün çıkartamayacaktır. Çiftçimizin tahsilat garantisi sağlanmış olacaktır. Unutmayın ki, köylü milletin efendisidir. Köylü ekmez ise şehirli aç kalır.” şeklinde konuştu. 



24180963517.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans